Parohia Teliu-Vale, Protopopiatul Sacele, si-a serbat ocrotitorii

Biserica Parohiei Teliu-Vale din Protopopiatul Sacele s-a imbracat in straie de sarbatoare in ziua praznuirii Sfintilor Ierarhi Transilvaneni Ilie Iorest si Sava Brancovici, Iosif Marturisitorul si Simion Stefan, praznuiti pe 24 aprilie. Incepand cu anul 2009, cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Laurentiu, Mitropolitul Ardealului, biserica parohiala a primit un al doilea hram, intru cinstea tuturor Sfintilor Ardeleni. De atunci exista aici o icoana unica in tara, pentru ca ii cuprinde pe toti sfintii din Ardeal, pictati in jurul Crucii lui Hristos.

Cu spijinul parohiei, in anul 2011 a fost infiintata Asociatia Social-Culturala Suflet Transilvan, care ii are ocrotitori pe Sfintii Ardeleni. Asociatia desfasoara diferite activitati prin care in special cei tineri sa se apropie de Biserica si sa redescopere valorile stramosesti.

La hram, au participat mai multi preoti, iar cuvântul de invatatura a fost rostit de parintele Agapie Rusu din Brasov. Parintele Rusu a prezentat viata Sfintilor Ierarhi pomeniti. Dupa incheierea sfintelor slujbe si inconjurarea bisericii, praznuirea s-a incheiat cu o agapa la care au participat toti credinciosii prezenti.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro
 

.

26 Aprilie 2012

Vizualizari: 1116

Voteaza:

Parohia Teliu-Vale, Protopopiatul Sacele, si-a serbat ocrotitorii 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

sfintii ierarhi ardeleni

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE