Patriarhul ecumenic Bartolomeu isi exprima tristetea pentru retragerea papei Benedict

Patriarhul ecumenic Bartolomeu I isi exprima tristetea in legatura cu retragerea papei Benedict al XVI-lea din ministerul petrin. Intr-un comunicat de presa postat pe pagina de internet a Patriarhiei de Constantinopol, Patriarhul Bartolomeu I subliniaza ca, prin "intelepciunea si experienta sa”, papa Benedict al XVI-lea "mai avea mult de oferit lumii".

"Papa Benedict al XVI-lea si-a pus pecetea de nesters asupra vietii si istoriei Bisericii Romano-Catolice, nu doar prin pontificatul sau de scurta durata, ci si prin aportul adus ca teolog si ierarh al Bisericii sale, precum si prin prestigiul universal recunoscut. Scrierile sale vor marturisi multa vreme despre profunda sa eruditie teologica, cunoasterea Parintilor Bisericii nedespartite, contactul cu realitatea contemporana si despre interesul viu pentru problemele omului. Noi, ortodocsii, il consideram ca pe un prieten al Bisericii noastre si un fidel slujitor al cauzei unitatii tuturor”, a mai amintit Patriahul ecumenic.

Un sustinator declarat al dialogului interreligios, Patriahul Bartolomeu I a amintit in finalul mesajului sau "buna cooperare" pe care a avut-o cu papa in contextul apropierii bisericilor crestine din est si din vest, separate de la Marea Schisma din 1054.

.

12 Februarie 2013

Vizualizari: 787

Voteaza:

Patriarhul ecumenic Bartolomeu isi exprima tristetea pentru retragerea papei Benedict 3.00 / 5 din 2 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE