Patriarhul Romaniei va participa la sarbatoarea Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iasi

In perioada 12-15 octombrie 2012, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel va efectua o vizita canonica in Arhiepiscopia Iasilor, insotit de Preafericitul Parinte Hristofor, Mitropolitul tinuturilor Cehiei si Slovaciei, cu prilejul sarbatorii Sfintei Cuvioase Parascheva.

Dintre momentele principale ale vizitei mentionam:

Sambata, 13 octombrie 2012, orele 9.30, in Catedrala mitropolitana din Iasi va avea loc primirea oficiala a Patriarhului Romaniei si a Mitropolitului Cehiei si Slovaciei.

Cu acest prilej va fi oficiata o slujba de Te Deum. In continuare, de la orele 10.00, va avea loc sfintirea si inaugurarea noului sediu al Policlinicii Centrului Medical Providenta al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei si vor fi vizitate Casa Diaconia – Centrul Multifunctional de Asistenta Sociala si Educatie si biserica Sfantul Sava.

De la orele 11.30, va fi sfintita biserica Intrarea Domnului in Ierusalim - Flora din municipiul Iasi, iar la orele 15.00 va avea loc o vizita la spitalul Providenta al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

Duminica, 14 octombrie 2012, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel si Preafericitul Parinte Mitropolit Hristofor vor oficia Sfanta Liturghie cu ocazia sarbatorii Sfintei Cuvioase Parascheva inconjurati de ierarhi din tara si strainatate, pe un podium special amenajat in fata Catedralei Mitropolitane din Iasi.

Luni, 15 octombrie 2012, Patriarhul Romaniei si Mitropolitul Cehiei si Slovaciei vor participa la Sfanta Liturghie la manastirea Varatec si vor vizita caminul de batrani Monahia Nazaria al acestei manastiri.

In cursul serii, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel si Preafericitul Parinte Mitropolit Hristofor vor reveni la Bucuresti.

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

.
Pe aceeaşi temă

10 Octombrie 2012

Vizualizari: 896

Voteaza:

Patriarhul Romaniei va participa la sarbatoarea Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iasi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE