Prelegeri despre crestinism, la Bistrita

O serie de prelegeri despre crestinism vor avea loc sambata la Bistrita. Acestea vor fi sustinute de preoti, profesori de religie si oameni de cultura din oras. Evenimentul marcheaza implinirea unui an de activitate a Clubului International Transilvania.

Vor fi prezenti: parintele Cristian Pomohaci, preot paroh la Mosuni, jud. Mures care va vorbi pe tema “Crestinismul si Folclorul”. De asemenea Dr. Dorel Cosma, directorul Centrulului Cultural Municipal „George Cosbuc” va aborda tema “Crestinismul si Cultura”. Pr. Prof. Adrian Cherhat, inspector scolar de religie la ISJBN va vorbi pe tema “Crestinismul si Educatia”. Totodata pr. prof. Lazar Cozman, paroh in parohia Sarata va dezbate tema “Crestinismul si Spatiul Public” iar pr. prof.Tudor Mudure, preot misionar Protopopiatul Nasaud va vorbi pe tema “Crestinismul si Tinerii”.

Alaturi de discursurile invitatilor speciali vor fi fragmente muzicale interpretate de tinere talente: Nicoleta Burduhos si Maria Blaga dar si un recital de pricesne sustinut de pr. Cristian Pomohaci, a precizat secretarul clubului, profesorul de religie Florin Bojor.

Gala ce va marca un an de activitate a Clubului International Transilvania va avea loc sambata, 27 octombrie 2012, la ora 19:00, la Centrul Cultural Municipal „George Cosbuc” din Bistrita, str. Albert Berger, nr. 10, BN (Casa de Cultura). Intrarea este libera.

Va reamintim ca de la infiintare si pana in prezent Clubul International Transilvania, in parteneriat cu Protopopiatele Ortodoxe Bistrita si Beclean a organizat o serie de intalniri tematice cu scopul de a promova valorile credintei ortodoxe.

Sursa: radiorenasterea.ro

Pe aceeaşi temă

23 Octombrie 2012

Vizualizari: 828

Voteaza:

Prelegeri despre crestinism, la Bistrita 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

crestinismul

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE