Resfintirea Bisericii parohiei Cara

In Duminica Sfintilor Romani, Inaltpreasfintitul Parinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului, s-a aflat in mijlocul comunitatii parohiale din Cara, comuna Cojocna, judetul Cluj, unde a resfintit biserica si a oficiat Sfanta Liturghie.



Inaltpreasfintia Sa a fost intampinat la ora 8:30 de catre fii satului si copilasii parohiei, imbracati in costume populare. Pe urma a fost oficiata slujba de resfintire a bisericii, ocrotita de Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil. La ora 10 a inceput Sfanta Liturghie, oficiata de Inaltpreasfintitul Andrei, inconjurat de un sobor de 10 slujitori. Raspunsurile au fost date de corul parohiei.

Intrucat astazi in Patriarhia Romana se sarbatoresc toti Sfintii romani, Inaltpreasfintitul Andrei le-a prezentat credinciosilor cateva exemple dintre acestia, vorbindu-le despre Sfantul Martir Constantin Brancoveanu si despre Sfantul Ioan Valahul. A subliniat, Inaltpreasfintia Sa, ca sfintenia si viata crestina incep inca din copilarie, iar de aceea este deosebit de importanta educatia pe care cei mici o primesc de la mamele si bunicile lor, principalele modele care pot calauzi pasii omului spre sfintenie. De asemea, Mitropolitul Clujului, le-a amintit credinciosilor indemnul marelui savant si pedagog crestin Simion Mehedinti care spunea: "Nu poti fi om pe deplin fara sa fii crestin si ca un om, ca si un popor atat pretuieste cat a inteles din Evanghelie.

Biserica din localitatea Cara a fost construita in anul 1908. Din cauza vechimii si a degradarii avansate, in ultimii ani locasul de rugaciune a fost supus unor ample lucrari de reabilitare, fapt pentru care astazi s-a savarsit slujba de resfintire a bisericii.

Datorita ravnei cu care pastoreste comunitatea din Cara, dar si pentru eforturile depuse in vederea renovarii locasului de rugaciune, preotul paroh, parintele Florin Colcer, a fost ridicat la rangul de iconom stavrofor.

De asemenea, diplome de aleasa cistire au primit din partea IPS Andrei, primarul comunei cojocna, pictorul care s-a ocupat de zugravirea bisericii dar si ceilalti ctitori ai asezamantului de rugaciune.

Sursa: mitropolia-clujului.ro

.
Pe aceeaşi temă

08 Iulie 2013

Vizualizari: 536

Voteaza:

Resfintirea Bisericii parohiei Cara 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE