Saptamana duhovniceasca la Alba Iulia

In prima saptamana a Postului Craciunului, cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, elevii Seminarului Teologic Ortodox „Sfantul Simion Stefan” si studentii Facultatii de Teologie Ortodoxa iau parte la Saptamana duhovniceasca. Programul acestei perioade presupune participarea la programul liturgic de la capelele institutiilor de invatamant, urmat, in fiecare seara, la Catedrala arhiepiscopala, de slujba Vecerniei si de un cuvant de invatatura pe teme ziditoare de suflet.



Luni, 18 noiembrie a.c., Saptamana duhovniceasca a debutat avandu-l ca invitat special pe Inaltpreasfintitul Parinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, care a adresat tinerilor teologi si credinciosilor un emotionant cuvant de invatatura, dupa cum ne-a precizat Pr. Florin Croitoru.

Inaltpreasfintia Sa a evaluat duhovniceste vremurile pe care le traim, a oferit, apoi, exemple scripturistice care prezinta modele ale pastrarii integritatii morale in fata lui Dumnezeu si a oamenilor si i-a indemnat pe cei prezenti sa caute sa inteleaga bine care este voia lui Dumnezeu si sa urmeze exemplul Mantuitorului Iisus Hristos in tot ce fac.

Scopul acestei saptamani speciale este unul de natura spirituala, ce ne ajuta, prin rugaciune, asceza si cuvinte de invatatura, sa constientizam importanta Postului Craciunului si a Sarbatorii Nasterii Domnului Iisus Hristos. Totodata, ea reprezinta si un bun prilej de pregatire pentru a ne apropia de scaunul spovedaniei, ca mai apoi, curatiti sufleteste si trupeste, sa ne putem intalni cu Mantuitorul Iisus Hristos in Taina Sfintei Euharistii.

Sursa: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

19 Noiembrie 2013

Vizualizari: 443

Voteaza:

Saptamana duhovniceasca la Alba Iulia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE