Sarbatoare in Episcopia Slatinei si Romanatilor

In Duminica a IV-a din Postul Mare, a Sfantului Ioan Scararul, duminica, 25 martie, cand crestinii ortodocsi au sarbatorit si Praznicul Bunei Vestiri, Inaltpreasfintitul Parinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei, impreuna cu un sobor de ierarhi, preoti si diaconi, a oficiat Sfanta Liturghie la Manastirea Clocociov, din municipiul Slatina, judetul Olt. Evenimentul a fost prilejuit de implinirea a 4 ani de activitate a Episcopiei Slatinei si Romanatilor si odata cu aceasta intronizarea Preasfintitului Parinte Sebastian, primul episcop al acestei eparhii.

Din soborul de ierarhi au facut parte, Preasfintitul Parinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei, Preasfintitul Parinte Sebastian, Episcopul Slatinei si Romanatilor, Preasfintitul Parinte Gurie, Episcopul Devei si Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului.

In cuvantul de invatatura rostit la final Sfintei Liturghii, Inaltpreasfintitul Parinte Irineu a aratat semnificatia Praznicului Bunei Vestiri in iconomia mantuirii neamului omenesc.

La sarbatoare printre credinciosii care au participat la Slujba Sfintei Liturghii de la Manastirea Clocociov au fost si reprezentanti ai autoritatilor locale si judetene.

Manastirea Clocociov, situata in sudul municipiului Slatina, este o veche vatra monahala atestata documentar inca din secolul al XVI,-lea, din timpul domnitorului Neagoe Basarab.

In dupa amiaza zilei de 25 martie Inaltpreasfintitul Parinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei, impreuna cu Preasfintitul Sebastian, Episcopul Slatinei si Romanatilor si Preasfintitul Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului au vizitat noua catedrala episcopala din Slatina aflata in constructie la stadiul de pictura pe mozaic.

Sursa: arhiram.ro

 

.
Pe aceeaşi temă

26 Martie 2012

Vizualizari: 1226

Voteaza:

Sarbatoare in Episcopia Slatinei si Romanatilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE