Sarbatoarea 'Izvorul Tamaduirii' cinstita de credinciosi la Manastirea Romanesti

Astăzi, de sărbătoarea Izvorul Tămăduirii, Mănăstirea Românești din cadrul Arhiepiscopiei Timișoarei și-a sărbătorit cel de-al doilea hram. La orele dimineții Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan a fost întâmpinat de soborul slujitor la intrarea în sfânta mănăstire Izvorul Miron, și de oficialități locale, de obște de maici a așezământului monahal în frunte cu stareța mănăstirii, monahia Harisa Cruceanu, precum și de un număr mare de credincioși veniți din toate părțile Făgetului și Lugojului, să cinstească pe Maica Domnului la poalele munților Poiana Ruscă.

Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită, în paraclisul de vară al mănăstirii, de către Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului alături de un sobor de preoți și diaconi alcătuit din clerici de la Centrul eparhial, protopopi, monahi și preoți de la parohiile învecinate.

La finalul Sfintei Liturghii Mitropolitul Banatului a adresat celor prezenți un cuvânt duhovnicesc în care a prezentat învățăturile din pericoapa evanghelică a sărbătorii.

Apoi, potrivit unui frumos obicei, a fost oficiată slujba Aghiasmei mici, ce a avut loc la bazinul cu apă semi-termală din incinta mănăstirii. Cu acest prilej au fost binecuvântați toți credincioșii prezenți, care s-au bucurat de apa sfințită, plină de harul lui Dumnezeu, pe care au dus-o la casele lor în sticle pregătite în acest sens.

Răspunsurile liturgice au fost date de grupul bizantin al Facultății de Teologie din Timișoara, condus de diac. dr. Ion-Alexandru Ardereanu.

 

06 Mai 2016

Vizualizari: 694

Voteaza:

Sarbatoarea 'Izvorul Tamaduirii' cinstita de credinciosi la Manastirea Romanesti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE