Schitul Troianu din Arhiepiscopia Ramnicului in haine de sarbatoare

Schitul Troianu din municipiul Ramnicu Valcea se pregateste de sarbatoare. Astfel, in Duminica a IV-a dupa Rusalii, obstea asezamantului monahal isi va primii ierarhii, pe Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim si pe Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, cu ocazia tarnosirii paraclisului de la demisolul noii biserici cu hramul „Izvorul Tamaduirii” din incinta ansamblului monahal.

Duminica 10 iulie 2011, Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim va participa la Sfanta Liturghie oficiata de catre Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, la Schitului Troianu din municipiul Ramnicu Valcea.

Prin legea din anul 1864, Schitul Troianu a fost trecut in proprietatea statului, devenind metoh al manastirii Hurez. Ulterior, din 3-5 martie 1949 intra in stapanirea statului comunist.



Ansamblul monahal de aici a fost restaurat prin purtarea de grija a Inaltpreasfințitul Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului si prin munca neobosita a parintelui staret Sava Plesa. In prezent se afla in constructie o noua biserica cu demisol unde se pot organiza conferinte bisericesti, simpozioane, expozitii s-au alte evenimente religioase si culturale.

Sursa: arhiram.ro
 

.

10 Iulie 2011

Vizualizari: 574

Voteaza:

Schitul Troianu din Arhiepiscopia Ramnicului in haine de sarbatoare 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE