Sfantul Maslu cu Arhiereu si 7 preoti la Catedrala Episcopala

Intrucat anul 2012 a fost declarat de Patriarhia Romana „Anul omagial al Sfantului Maslu si al ingrijirii bolnavilor”, la Catedrala Episcopala din Drobeta Turnu Severin, va avea loc in fiecare zi de vineri din perioada Postului Mare, Taina Sfantului Maslu, oficiata de 7 preoti.

Aceasta atentie deosebita acordata slujbei pentru tamaduirea sufleteasca si vindecarea trupeasca a credinciosilor se intemeiaza pe solicitudinea ierarhului nostru, Preasfintitul Parinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei.



Asadar, in fiecare vineri, la ora 15:00, credinciosii severineni sunt asteptati la Paraclisul Catedralei Episcopale din municipiu spre a se ruga pentru sanatatea sufletului si a trupului si a primi din mainile preotilor ungerea cu undelemn sfintit.

Vinerea aceasta, pe 23 martie, Taina Sfantului Maslu va fi savarsita de la aceeasi ora de soborul de 7 preoti in frunte cu ierarhul locului, Preasfintitul Parinte Episcop Nicodim.

Taina Sfantului Maslu se savarseste in Biserica Ortodoxa pentru vindecarea bolnavilor. Ea se intemeiaza pe invatatura Sf. Apostol Iacov care spune:
“Este cineva in suferinta ? Sa se roage. Este cineva bolnav intre voi ? Sa cheme preotii Bisericii si sa se roage pentru el ungandu-l cu untdelemn in numele Domnului. Si rugaciunea credintei va mantui pe cel bolnav si, de va fi facut pacate, se vor ierta lui”. (Iacob 5, 13-15)

Sfantul Maslu se face, de obicei, in zilele de post cu trei, cu cinci sau cu sapte preoti. Iar credinciosii bolnavi si rudele lor, care participa la aceasta taina si doresc cu adevarat sa-si usureze suferinta trupului si a sufletului, trebuie sa vina la Sfantul Maslu cu mare credinta in Dumnezeu, impacati cu toti, spovediti, postiti si intariti cu multe rugaciuni.

Efectele harice ale Sfantului Maslu sunt mai multe, dintre care Sf. Apostol Iacov aminteste doua: vindecarea partiala sau integrala a suferintelor trupesti si iertarea pacatelor. Iata ce zice in Epistola sa: “Rugaciunea credintei va mantui pe cel bolnav si Domnul il va ridica si, de va fi facut pacate, se vor ierta lui”. (Iacob 5, 15) Astfel, taina Sfantului Maslu vindeca atat trupul de boli, cat si sufletul de pacate, prin ungerea cu untdelemn sfintit. Alte efecte harice ale Sfantului Maslu sunt si acestea: intareste credinta in Dumnezeu si nadejdea mantuirii, aduce pace si smerenie in inima, pregateste sufletul pentru marea calatorie spre cer si primirea Sfintei Impartasanii, alunga frica de moarte, uneste si impaca pe credinciosi prin Harul Duhului Sfant si ne invredniceste pe toti de sfarsit crestinesc.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.

22 Martie 2012

Vizualizari: 1513

Voteaza:

Sfantul Maslu cu Arhiereu si 7 preoti la Catedrala Episcopala 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE