Sfintire de iconostas la Slimnic

Multimi de credinciosi din localitatea Slimnic, judetul Sibiu, au participat in Duminica Mironositelor la sfintirea iconostasului de la Biserica „Sfanta Cuvioasa Parascheva”, un maret lacas de cult ridicat in satul apropiat de cetatea transilvana in ultimii ani.

Slujba sfintirii a fost oficiata de Inaltpreasfintitul Laurentiu, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului, care a liturghisit mai apoi in biserica din Slimnic.

In cuvantul de invatatura, IPS Mitropolit Laurentiu a vorbit despre marturiile aduse de femeile mironosite cu privire la realitatea Invierii Mantuitorului Iisus Hristos. IPS Mitropolit Laurentiu a subliniat faptul ca femeile mironosite sunt modele de slujire si daruire fata de Mantuitorul Hristos, dar si ca in aceasta duminica cinstim femeia crestina.

La final, ierarhul l-a hirotesit iconom stavrofor pe preotul George Cosmin Pit, iar pe parintele Leonardo Emilian Mihailescu l-a hirotesit iconom, ca rasplata pentru activitatea pastoral-misionara din ultimii ani in comunitatea de la Slimnic, dar si pentru a-i incuraja sa finalizeze lucrarile de pictura interioara si sa continue proiectele duhovnicesti si social-culturale din parohii. In incheierea sarbatorii, un grup coral barbatesc a interpretat balada Sfantului Constantin Brancoveanu si alte cantari specifice perioadei pascale. Parintele George Cosmin Pit i-a multumit ierarhului pentru vizita pastorala si pentru ca a binecuvantat alegerea Sfintilor Timotei si Mavra ca ocrotitori ai bisericii, alaturi de Sfanta Cuvioasa Parascheva. Parintele Pit i-a oferit ierarhului in dar o cruce-potir din lemn realizata in atelierele din cadrul Centrului parohial “Sfintii Timotei si Mavra”, unde grupuri de copii din Slimnic au confectionat peste 100 de cruci pe care au pictat fragmente din texte ale parintelui Dumitru Staniloae si ale Sfantului Ierarh Andrei Saguna, Mitropolitul Transilvaniei.

Mai multi ctitori si binefacatori ai bisericii din Slimnic, intre care si primarul comunei, Consiliul local si parohial, au primit din partea acte de cinstire din partea IPS Mitropolit Laurentiu. Credinciosii au fost binecuvantati de ierarh si au primit iconite ale Sfantului Andrei Saguna.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

07 Mai 2014

Vizualizari: 582

Voteaza:

Sfintire de iconostas la Slimnic 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE