Sfintirea bisericii Pogorarea Sfantului Duh, jud. Hunedoara

Duminică, 24 iulie 2016, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, înconjurat de către un ales sobor de preoți și diaconi, a slujit în biserica „Pogorârea Sfântului Duh” a filiei Plop din cadrul parohiei Ruda, protopopiatul Deva, județul Hunedoara.

Într-o atmosferă de bucurie duhovnicească, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit slujba de târnosire a bisericii din localitatea Plop, urmare unui proiect de restaurare și înfrumusețare a lăcașului de cult. În continuare, Preasfinția Sa, alături de soborul slujitor și de mulțimea de credincioși participantă, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, le-a vorbit credincioșilor prezenți despre minunata lucrare a Bisericii lui Hristos în viețile oamenilor, atunci când oamenii devin conlucrători cu harul divin și coslujitori cu preoții Bisericii, în fiecare activitate pe care comunitatea o realizează spre slava lui Dumnezeu. De asemenea, Preasfinția Sa, făcând referire la pericopa evanghelică citită în această a V-a duminică de după Rusalii, i-a îndemnat pe credincioși să fie cu luare aminte și cu trezvie duhovnicească la fiecare moment al vieții lor, astfel încât lumina lui Hristos coborâtă în inimile noastre să acopere și să copleșească orice fel de neputință omenească, căci cel care Îl dobândește pe Hristos își regăsește chemarea sa primordială de a deveni fiu al lui Dumnezeu după har și locuitor al Raiului duhovnicesc.

La momentul potrivit din timpul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit hirotesia întru sachelar a preacucernicului părinte Simion Turcu, parohul comunității Ruda, felicitându-l astfel pentru bogata activitate pastoral-misionară întreprinsă în cuprinsul parohiei pe care o păstorește.

După Sfânta Liturghie, la recomandarea precurnicului părinte paroh Simion Turcu, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a înmânat mai multe gramate de mulțumire celor care au fost implicați în mod activ în realizarea proiectului de înfrumusețare și restaurare a bisericii comunității din localitatea Plop.

Sursa: episcopiadevei.ro

25 Iulie 2016

Vizualizari: 388

Voteaza:

Sfintirea bisericii Pogorarea Sfantului Duh, jud. Hunedoara 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

sfintire biserica

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE