Simpozion al doctoranzilor in Teologie, la Sibiu

La Facultatea de Teologie Ortodoxa “Sfantul Andrei Saguna” din Sibiu a avut loc ieri, 25 iunie, a cincea editie a Simpozionului dedicat exclusiv doctoranzilor in Teologie. In cadrul simpozionului au fost lansate a patra editie a revistei “Studia Doctoralia Andreiana” si site-ul acestei publicatii realizate in cadrul scolii doctorale de la institutia saguniana.



La primul simpozion din acest an al doctoranzilor teologi au participat si cativa invitati de la alte universitati din tara, cum ar fi cele din Cluj-Napoca, Alba-Iulia si Constanta. Pe langa referatele sustinute, dotoranzii din alte centre universitare au impartasit din experientele si preocuparile lor de cercetare, precum si din activitatile scolilor doctorale de la alte facultati de Teologie.

Programul simpozionului a inceput cu Sfanta Liturghie oficiata de Preasfintitul Andrei Fagarasanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului si un sobor de preoti si diaconi, in prezenta cadrelor didactice, a doctoranzilor si a studentilor teologi. In deschiderea lucrarilor, decanul facultatii, pr prof. univ. dr. Aurel Pavel, impreuna cu arhid. Ioan I. Ica Jr., pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifar, pr. prof. univ. dr. Vasiel Grajdian si conf. univ. dr. Sebastian Moldovan au transmis mesaje de felicitare si de bun-venit, iar mai apoi au discutat unele aspecte administrative din cadrul scolii doctorale si din cadrul Centrului de Cercetare Teologica a facultatii sibiene.

Dupa cuvantarile de inceput, dr. Dragos Boicu a prezentat site-ul revistei “Studia Doctoralia Andreiana”, prin care cercetarea tinerilor teologi este de acum inainte mult mai vizibila si accesibila la nivel international.

Contributii la cercetarea teologica
Majoritatea doctoranzilor prezenti la simpozionul de la Sibiu au prezentat mai apoi referatele pregatite, prin care tema propusa a fost dezbatuta din perspectiva mai multor discipline teologice si preocupari de cercetare academica.

“I-am indemnat pe doctoranzi sa-si indrepte preocuparile de cercetare pentru acest simpozion in cadrul tematicii propuse de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane pentru acest an omagial al Sfintei Euharistii. Doctoranzii s-au straduit sa pregateasca referate cat mai consistente si atractive, cu o bibliografie vasta, incat cu totii sa ne bucura de contributiile valoroase ale tinerilor cercetatori in Teologie. Toate referatele vor fi publicate in viitorul numar al revistei scolii doctorale”, a spus pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel.

Urmatorul simpozion al doctoranzilor teologi de la Sibiu va avea loc in toamna acestui an, cand se vor dezbate alte teme de actualitate pentru mediul academic.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

26 Iunie 2014

Vizualizari: 495

Voteaza:

Simpozion al doctoranzilor in Teologie, la Sibiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE