Vernisajul expozitiei 'Sfanta Cuvioasa Parascheva, emblema spiritualitatii iesene'

In perioada 3-31 octombrie 2016, Asociaţia PRORELIS organizează la Casa Corpului Didactic (CCD) din Iaşi expoziţia de lucrări plastice „Sfânta Cuvioasă Parascheva, emblema spiritualităţii ieşene“. Ieri a avut loc vernisajul expoziției, eveniment urmat de un atelier de dezvoltare personală și profesională pentru profesorii de religie, intitulat „Contribuția ludicului în dezvoltarea personalității”, susținut de prof. Fulvia Horobeţ, preşedinte PRORELIS și de pr. Alexandru Burac. La eveniment a fost prezent și pr. prof. dr. Cristian Alexandru Barnea, inspector eparhial pentru învăţământ, în calitate de delegat al Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan.

„Cu tot ceea ce are mai frumos sufletul nostru ne alăturăm candelei aprinse de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, Ocrotioarea orașului nostru, în tot ceea ce înseamnă iubire, nădejde, credință în Dumnezeu. Activitățile Asociației PRORELIS dedicate Sfintei Cuvioase Parascheva se adaugă activităților Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, a Patriarhiei Române și a municipalității ieșene, și se adaugă totodată frumuseții rugăciunii și statorniciei în credință mărturisită de pelerinii care se adună an de an pentru a aduce un prinos de recunoștință față de tot ceea ce înseamnă Sfânta Paracheva pentru spiritualitatea românească”, ne-a mărturisit prof. Fulvia Horobeţ.

Expoziția de icoane în cinstea Sfintei Cuvioase Parascheva este la a II-a ediție și a făcut parte în acest an din seria de evenimente dedicate Zilelor Casei Corpului Didactc „Spiru Haret” Iași -Ediția a VII-a, după cum ne-a declarat prof. Silviu Iordache, președintele CCD Iași: „Ca în fiecare an, de Ziua Internațională a Educației și de Ziua Mondială a Profesorilor, Iașul are o tradiție: organizăm Zilele Casei Corpului Didactic «Spiru Haret». Anul acesta, cu această ocazie, am organizat workshop-uri, mese rotunde, expoziții, vernisaje. În parteneriat cu Asociația PRORELIS am organizat Expoziția «Sfânta Cuvioasă Parascheva, emblema spiritualităţii ieşene», care ne bucură atât pe noi – organizatorii și partenerii evenimentului, cât și sutele de profesori care trec pragul instituției noastre. Am optat ca expoziția de icoane să fie chiar în sălile de lucru; în Aula instituției avem o expoziție numită «Identități ieșene», organizată în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din Iași”.

Icoanele şi celălalte creații artistice sunt realizate de elevi ai următoarelor instituţii: Seminarul Teologic „Sfântul Vasile cel Mare“ din Iaşi, Colegiul Naţional de Arte „Octav Băncilă“ din Iaşi, Parohiile I şi II Leţcani, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Râmnicu-Sărat (jud. Buzău), Liceul Economic „Nicolae Iorga“ din Paşcani, Colegiul Tehnic „Unirea“ din Paşcani, Liceul Tehnologic „Ionel Teodoreanu“ din Victoria (jud. Iaşi), Şcoala Gimnazială „Elena Cuza“ din Iaşi.

Tudorel Rusu
Sursa: doxologia.ro

Pe aceeaşi temă

12 Octombrie 2016

Vizualizari: 421

Voteaza:

Vernisajul expozitiei 'Sfanta Cuvioasa Parascheva, emblema spiritualitatii iesene' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE