Patriarhia nu mai da bani pentru terenul Catedralei Neamului

 
Patriarhia Romana nu trebuie sa dea nici un ban Camerei Deputatilor pentru preluarea terenului din Calea 13 Septembrie, pe care ar urma sa fie ridicata Catedrala Mantuirii Neamului, a declarat secretarul general interimar al Camerei Deputatilor.

"Trebuie sa facem evaluari, calcule serioase. Cele dinainte erau doar estimari. Avand anumite detalii putem sa vedem exact cat ar costa predarea terenului. Indiferent de aceste calcule, in nici un caz nu va trebui ca Patriarhia sa plateasca, ea trebuie sa preia terenul potrivit legii", a spus Mihai Unghianu.

El nu a precizat insa cine va plati suma de bani pentru predarea respectivului teren.

Deputatii au adoptat la inceputul lunii septembrie 2005 ordonanta de ugenta prin care Ansamblul Arhitectural Catedrala Mantuirii Neamului se va construi pe Calea 13 Septembrie, in apropierea Palatului Parlamentului. Patriarhia nu a intrat inca in posesia terenului, pentru a demara lucrarile de ridicare a lacasului de cult.

Adrian Lemeni, secretar de stat pentru Culte, marturisea in urma cu doua saptamani ca Secretariatul General al Camerei Deputatilor a solicitat o suma prea mare, respectiv 15,3 milioane RON, pentru predarea si amenajarea terenului pe care ar urma sa fie ridicata Catedrala.

Andreea Popescu
 

.

27 Ianuarie 2006

Vizualizari: 700

Voteaza:

Patriarhia nu mai da bani pentru terenul Catedralei Neamului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE