Propuneri de noi canonizari in cadrul Bisericii Ortodoxe Romane


IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, a oficiat ieri slujba Sfintei Liturghii la Manastirea Secu, judetul Neamt, cu prilejul hramului acestui sfant lacas. In cuvantul de invatatura adresat credinciosilor la finalul slujbei, IPS Mitropolit Daniel a vorbit celor prezenti despre pregatirile care se fac in vederea canonizarii mitropolitului Varlaam si a episcopului Ioan de la Rasca, ambii inmormantati la Manastirea Secu: 'Canonizarea mitropolitului Varlaam este pregatita de catre Comisia Liturgica a Arhiepiscopiei Iasilor, iar tot materialul necesar trebuie sa fie trecut prin sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, iar apoi prin Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane. Intentionam ca de aici, de la Manastirea Secu, sa cerem canonizarea mitropolitului Varlaam si a episcopului Ioan de la Rasca'.

De asemenea, IPS Parinte Mitropolit Daniel a mentionat si despre intentia de a propune spre canonizare si alti sfinti care sunt mentionati in cartea Sfantului Ierarh Dosoftei, mitropolitul Moldovei, intitulata 'Viata si petrecerea sfintilor': 'Speram ca cei doi mari ierarhi cu viata bisericeasca deosebita care se odihnesc aici, la Manastirea Secu, in apropierea bisericii, sa fie trecuti in randul sfintilor romani din calendar, impreuna cu alti sfinti isihasti, precum si a Sf.

Rafael de la Manastirea Agapia, Sf. Iosif de la Manastirea Varatec, de la Bisericani, de la Pangarati, de la Tazlau. Este o lista intreaga pe care i-a pomenit Sf. Ierarh Dosoftei, mitropolitul Moldovei, in cartea sa, 'Viata si petrecerea sfintilor'. Noi dorim ca sfintii mentionati in lista lui sa fie si ei canonizati, dupa cum a fost autorul, mitropolitul Dosoftei'.  

.

30 August 2006

Vizualizari: 1741

Voteaza:

Propuneri de noi canonizari in cadrul Bisericii Ortodoxe Romane 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE