Miercurea Mare a Patimilor - Zgomotul argintilor

Miercurea Mare a Patimilor - Zgomotul argintilor Mareste imaginea.

Un tata batran, care agonisise in viata destul de multa avere, ce s-a gandit !? S-o imparta copiilor sai cat mai traieste, contand bineinteles pe dragostea lor de fii, ca vor avea grija de el pana la moarte. Acestia i-au promis. Dupa ce s-au vazut insa in stapanirea tuturor bunurilor, l-au luat pe batran, l-au inchis in cea mai intunecata, in cea mai proasta, in cea mai mirositoare camera, dandu-i din cand in cand doar cate un blid de mancare.

Ce s-a gandit atunci batranelul?! Si-a confectionat o lada, pe care a bagat-o sub pat. S-a dus la un vechi prieten caruia i-a spus cu durere cum il trateaza copiii dupa ce le-a dat totul, si l-a rugat:

- Imprumuta-mi un sac cu monede de argint si maine ti-l aduc inapoi.

Acela i-a imprumutat banii. Batranul a venit acasa si a inceput sa-si numere argintii cu mare zgomot, asa incat fiii, aflati in aceeasi casa, sa auda. Au privit prin gaura cheii si au vazut ca batranul are foarte multi bani. L-au vazut si cum i-a pus in lada respectiva, cum a incuiat-o si cum a pus-o sub pat.

Din ziua aceea, sufletele copiilor s-au transformat ca prin minune. Si-au adus aminte ca batranul era tatal lor si au inceput sa se poarte cu el cu cea mai mare grija. Acum, in afara de ceea ce primisera, mai sperau sa primeasca si banii de argint si pentru aceasta trebuiau sa intre in gratiile batranului.

De fapt, batranul a doua zi a dus banii inapoi prietenului sau. Peste cateva luni s-a imprumutat din nou pentru o zi, si iar a facut zgomot cu ei. Copiii au devenit si mai atenti cu el. Intr-o zi batranul tata a murit, dupa ce s-a bucurat de toata atentia copiilor in ultimii ani ai vietii.

S-au hotarat sa amane deschiderea lazii cu comoara pana dupa inmormantare, cand vor ramane singuri si vor fi toti de fata. L-au ingropat cu bucurie dupa care, venind acasa, au cautat cheile, le-au gasit si au descuiat lada. In lada n-au gasit, insa, decat un baston de care era legata o hartie pe care scria:

- Cu un baston ca acesta sa fie batut parintele care isi va da averea fiilor inainte de vreme !

Despre autor

Putincredincioasa Putincredincioasa Putincredincioasa Putincredincioasa

Colaborator
6 articole postate
Publica din 20 Martie 2010

31 Martie 2010

Vizualizari: 1813

Voteaza:

Miercurea Mare a Patimilor - Zgomotul argintilor 0 / 5 din 0 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • Ivan DanielPostat la 2010-03-31 08:02

    O poveste de tinut minte

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE