Biserica Sfintii 40 de Mucenici - Rudeni

Biserica Sfintii 40 de Mucenici - Rudeni Mareste imaginea.

Biserica Sfintii 40 de Mucenici - Rudeni

Biserica Sfintii 40 de Mucenici este o biserica ortodoxa din localitatea Rudeni, judetul Ilfov. Satul Rudeni a fost atestat istoric pentru prima data in anul 1821, cand oastea lui Tudor Vladimirescu a facut un popas in catunul "Catane", inaintea de a intra in Bucuresti, prin cartierul de astazi Drumul Taberei. Denumirea satului vine de la unul dintre generalii lui Tudor Vladimirescu, si anume de la generalul Rudeanu.

Biserica Sfintii 40 de Mucenici - Rudeni

Biserica din satul Rudeni a fost construita incepand cu anul 1850, fiind necesara unei populatii de fermieri ce s-a asezat la marginea Bucurestului. In anul 1872 lucrarile la constructia bisericii s-au terminat, biserica primind hramul "Sfintii 40 de Mucenici", de la Manastirea Doamna Chiajna, ce abia se darmase, situandu-se la o distanta de aproximativ 400 de metri de aceasta.

In anul 1913 biserica a gazduit "Regimentul 54 Infanterie". Constructia bisericii in decursul timpului a suferit numeroase avarii, cele mai grave fiind in al II-lea Razboi Mondial. Aflandu-se in apropierea Fortului Bucuresti - fabrica de munitie, biserica a fost practic spulberata in timpul bombardamentului aerian asupra capitalei. Lucrarile de restaurare a bisericii au decurs pe mai lunga perioada de timp, ele fiind finalizate abia in anul 1993.

Biserica Sfintii 40 de Mucenici - Rudeni

In anul 2004 s-a construit si o clopotnita din structura metalica, iar in anul 2006 a fost ridicat un paraclis cu hramul "Nasterea Maicii Domnului", in timpul pastoririi Parintelui Stoica Valentin Marian, cu binecuvantarea Preafericirii Sale Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, sfintirea fiind oficiata de P.S. Sebastian Ilfoveanu, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor.

Biserica Sfintii 40 de Mucenici - Rudeni

In prezent, Biserica Sfintii 40 de Mucenici din Rudeni, fiind fara fundatie si cuprinsa de igrasie, necesita reconstructia unei noi biserici ce va avea loc incepand cu anul 2009, cu sprijinul enoriasilor sai si a Primariei din Chitila.

Sursa: CrestinOrtodox.ro

Biserica Sfintii 40 de Mucenici - Rudeni

Pe aceeaşi temă

11 Iunie 2012

Vizualizari: 6319

Voteaza:

Biserica Sfintii 40 de Mucenici - Rudeni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE