Cele mai noi articole

  • Vinete umplute Vinete umplute

    6 vinete, 6 cepe mici, 2 morcovi, 2 radacini pastirnac, sare, 2 radacini patrunjel, 2 capatini usturoi, 1 legatura verdeata, 1 telina, 1 pahar ulei, 1 kg. rosii

  • Linte cu legume Linte cu legume

    Lasi lintea in apa rece cateva ore sa se inmoaie, apoi o pui la fiert in apa rece. Cureti morcovul, patrunjelul si pastarnacul, le speli si le tai fideluta. Le calesti impreuna cu ceapa tocata

  • Pilaf cu ciuperci Pilaf cu ciuperci

    1 cana orez, 3 cani de apa, 300 g ciuperci, 1 ceapa, 3 linguri ulei, 1 lingura vegeta, sare. Instructiuni: 1 ) Curatam si spalam bine ciupercile. 2 ) Calim putin ceapa taiata marunt, adaugam ciupercile

  • Orez cu rosii la cuptor Orez cu rosii la cuptor

    1kg rosii bine coapte, cativa catei de usturoi, 100ml ulei, 500g orez, 3 ardei taiati solzisori, 1 legatura patrunjel fin tocat, 500g masline negre taiate felii (facultativ

  • Mazare cu ciuperci Mazare cu ciuperci

    Ingrediente : 125 g ciuperci, 1 cutie de mazare extra-fina, 1 ceapa potrivita, sare, piper. Instructiuni: 1 ) Curatam si spalam ciupercile.

  • Iahnie de fasole cu spanac Iahnie de fasole cu spanac

    Ingrediente: 500g fasole uscata, 2 cepe mari, 2 morcovi, 3-4 catei usturoi, 1-2 foi de dafin, 500 g spanac, sare, piper, boia, cimbru.

  • Ghiveci Ghiveci

    1 kg cartofi, 1 kg dovlecei, 1 kg morcovi, 1 kg mazare, 1 vanata, 1 kg rosii, 1 capatana de usturoi, 1 praz, 1 ardei gras, 1 ceasca ulei, 5 cepe mari, 1 legatura de marar si patrunjel

  • File de peste cu rosii File de peste cu rosii

    600 g rosii, sare, piper, 1 lingura patrunjel verde tocat, 1 lingura busuioc verde tocat, 3 linguri ulei de masline, 1 capatana usturoi, 600 g file de peste (salau, merluciu etc.).

  • Dovlecei umpluti Dovlecei umpluti

    5 dovlecei potriviti, o ceasca orez, 1 morcov, 1 ceapa, 3 linguri suc de rosii, 2 linguri untdelemn, 1 legatura marar, 1 lingurita gris sau pesmet, sare, piper.

  • Dovlecei cu masline Dovlecei cu masline

    2 dovlecei, 1 catel usturoi, 1 ceapa, 100 g masline, 5 linguri ulei, 1 cana vin alb, 1 lingura faina, zeama de lamaie, busuioc, 1 legatura patrunjel, sare, piper.

  • Ardei umpluti cu orez Ardei umpluti cu orez

    Ardeii grasi umpluti cu orez sunt o mancare de post, mult apreciata, ca si sarmalele cu orez. Ingrediente( pentru 5 persoane ): Ardei grasi, 200 g orez, 200 g ulei, 100 g ceapa, boia, piper, sare, marar, suc de rosii

  • Pateu de linte Pateu de linte

    250 gr linte, 2 cepe, 1 morcov, 2 cartofi. 4-5 catei de usturoi, 100 g ulei, sare, cimbru, maghiran, 1 ligura pasta tomate

  • Ciuperci la cuptor Ciuperci la cuptor

    Ciuperci mijlocii ( in functie de cate portii dorim sa facem, socotind de regula 3 - 4 ciuperci de persoana ), putina margarina, sare si piper dupa gust.

  • Fasole batuta Fasole batuta

    500 g fasole alba boabe, 2 cepe nu prea mari, 1 morcov, 50 g ulei, 1-2 catei de usturoi si sare dupa gust si regim. Alegem fasolea, eliminand corpurile straine, o spalam si apoi o punem la inmuiat intr-un vas cu apa...

  • Icre de post Icre de post

    1 ceasca de gris, 3 cesti suc dulce de rosii, 1 ceasca de ulei, 1 ceapa, sare, piper. 1 ) Punem la fiert sucul de rosii la un foc mic sa clocotesca, peste care turnam grisul in ploaie, amestecand cu

  • Rosii umplute cu vinete Rosii umplute cu vinete

    Rosii proaspete, sanatoase, potrivite si frumoase, salata de vinete. Nunarul rosiilor este in functie de nunarul de portii pe care vrem sa le servim, socotind 1 - 2 rosii de persoana.

  • Mucenici, reteta pentru mucenici Mucenici, reteta pentru mucenici

    Mucenici - Pentru aluatul din care se fac mucenicii este nevoie de 250 grame faina; 120 ml apa calda si sare. Este indicat ca in seara de 8 martie, sa se face coca din care se modeleaza mucenicii. Mucenicii se fac...

  • PRAJITURA CU MERE DE POST PRAJITURA CU MERE DE POST

    Aluatul: 500 grame faina, 100 grame margarina muiata la foc, sare, 100 grame zahar, praf de vanilie, 5 linguri sirop de fructe, apa dupa cit e nevoie, 1,5kg mere. Se amesteca toate si se face un aluat gros.

  • Trandafir de post Trandafir de post

    Se face o maia din 200 ml nectar de fructe - portocale, caise, piersici, 30 gr drojdie si doua linguri de faina. separat se amesteca 400 gr faina, un praf de copt, 4 linguri de zahar, 1 plic zahar vanilat, zeama de la...

  • DULCIURI NEGATITE DULCIURI NEGATITE

    stafide mancate impreuna cu alune; salate de fructe combinate dupa inspiratie ; mere mancate impreuna cu nuci; miere impreuna cu nuci sau cu alune sau cu migdale; prune uscate cu nuci; nuci cu paine neagra

  • Retete de post - Tort de post Retete de post - Tort de post

    Retete de post - Tort de post: 150 g nuca macinata, 100 g zahar, 1 plic praf de copt, 250 ml apa minerala, 6 linguri faina compozita trebuie sa aiba consistenta unui chec. Amesteci zaharul cu apa minerala, nuca, praful...

  • Chec umplut cu crema Chec umplut cu crema

    o ceasca cu zahar, o ceasca cu apa calda, doua lingurite cu drojdie uscata, doua cesti cu faina, 7 linguri cu margarina vegetala, o ceasca de coni­ac, o lingura cu coaja rasa de lamaie.

  • Grau fiert cu fructe Grau fiert cu fructe

    500 g grau, 2 mere, 1 kiwi, 1 portocala, 100 g fulgi de cocos, 100 g nuca macinata.

  • Halva de gris Halva de gris

    Halva de gris - Se fierbe zaharul in apa pana capata consistenta de sirop. Se infierbnta margarina (sau uleiul) si se adauga grisul. Se amesteca cu lingura de lemn. Se adauga, cu grija, siropul, nuca si esenta de...

  • Prajitura cu bulion Prajitura cu bulion

    Ingrediente: aluat - 2 linguri de ulei, 2 linguri de zahar, 2 linguri de bulion, 14 linguri faina, 1 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie sau otet.

  • Gogosi de cartofi Gogosi de cartofi

    Ingrediente: 1/2 kg. cartofi, 5 linguri de faina, marmelada, ulei, zahar vanilat, putina sare. Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja; dupa ce s-au fiert se curata de coaja si se zdrobesc.

  • Caramele cu nuci Caramele cu nuci

    Ingrediente: zahar si miez de nuca farmitata mare, putin ulei. Mod de preparare: Zaharul se pune la topit pe foc. Dupa ce s-a topit (nu ars) se adauga nucile.

  • Placinta cu mere Placinta cu mere

    500 g de faina, 3 linguri de ulei, o lingurita de sare, 150 ml. apa calduta, 1,5-2 kg. de mere, 5 linguri de zahar, o lingura rasa de scortisoara pisata, gris

  • Gogosi de post Gogosi de post

    500 grame faina, un cubulet de drojdie (25 g.), o lingurita rasa de sare, o lingura rasa de zahar, cca. 200 ml. apa calduta

  • Prajitura Salam Prajitura Salam

    In apa calda, in care s-a topit gelatina (daca exista), la foc mic, se topeste rahatul, taiat bucatele mici, se adauga cacaoa, nuca maruntita si se fierb impreuna, pana se obtine o pasta moale

  • Strudel cu mere Strudel cu mere

    Foi de placinta, 1kg mere, 200gr zahar, 100gr nuca de cocos rasa, stafide, zeama de lamiie, vanilie, scortisoara, 100gr margarina

  • Prajitura cu nuci si dulceata de visine Prajitura cu nuci si dulceata de visine

    2 cani faina, 1 cana sifon, 100 ml ulei, 1 lingura bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamiie, 1 cana nuca macinata, 1 pumn nuci taiate, 3 lingurite dulceata de visine, putina scortisoara

  • Grau cu miere, stafide, nuci Grau cu miere, stafide, nuci

    250g grau decorticat sau arpacas, 100g stafide, 150g nuci maruntite, cateva linguri cu miere dupa gust, coaja rasa (lamaie, portocale), zahar vanilat.

  • Fursecuri cu alune Fursecuri cu alune

    150 g margarina, 2 linguri cu miere, 5 linguri zahar tos, 20 linguri zahar pudra, 250 g faina alba, 80 g alune prajite (nesarate), 1 lingura zeama de lamaie, 1 lingurita rasa de amoniac

  • Cornulete fragede Cornulete fragede

    1 pachet margarina, faina cu praf de copt, sare, zahar pudra, nuci sau rahat pentru umplutura. Daca folosim faina obisnuita, trebuie sa adaugam 1 praf de copt stins cu o lingura cu zeama de lamaie.

  • Cornulete cu nuca Cornulete cu nuca

    1 pachet margarina, 1 cana nuci macinate, faina cu praf de copt, sare, zahar pudra. Daca folosim faina obisnuita, trebuie sa adaugam 1 praf de copt stins cu o lingura cu zeama de lamaie.

  • Clatite de post Clatite de post

    100g faina, 100ml sifon, 50ml ulei, 25g zahar, sare. Intr-un vas punem faina si adaugam treptat apa, ca sa nu se formeze cocoloase, incorporam uleiul, zaharul si sarea.

  • Baclava Baclava

    375g nuca zdrobita, 150g migdale taiate marunt, jumatate lingurita scortisoara pisata, 1 lingura zahar foarte fin, 2 linguri margarina topita, 1-2 linguri ulei de masline, 16 foi pentru placinta.

  • Macrou cu legume la cuptor Macrou cu legume la cuptor

    Pestele se portioneaza feli de 1 cm grosime, se condimenteaza si se lasa la frigider 1 ora. Legumele se taie felii suptiri, mai putin rosiile care se taie in patru

  • Peste la cuptor in stil chinezesc Peste la cuptor in stil chinezesc

    Se calesc la foc foarte iute in ulei urmatoarele: bastonase taiate din telina, ardei gras fasii si un amestec chinezesc de legume (congelate). Nu se lasa sa se inmoaie, trebuie sa fie crocante

  • Rosii umplute cu crema de sardele Rosii umplute cu crema de sardele

    Ingrediente: 6 rosii, sardele in ulei, maioneza de post, 1 lamaie, putina margarina, patrunjel, piper. Rosiile se spala bine si se scobesc in interior. Sardelele se storc de ulei

  • Pastrav cu piper verde si lamaie Pastrav cu piper verde si lamaie

    4 pastravi a cate 250 g fiecare, 1 lamaie mare, 1 lingura de otet, 2 linguri cu piper verde, 75g margarina, sare, piper negru si alb

  • Crap umplut cu orez Crap umplut cu orez

    Curatam pestele si-l saram. Este bine sa avem peste mare, in jur de 2 kg sau doi de cate 1 kg. Rumenim in ulei ceapa taiata marunt, impreuna cu orezul spalat. Adaugam putina apa pana incepe orezul sa fiarba. Punem

  • Plachie de crap Plachie de crap

    1 crap cam de 1,5Kg, 6 cepe frumoase, citeva rosii, un paharel de vin alb, faina, 3-4 foi de dafin, sare, piper.Se curata crapul, dupa care se imparte in felii care se dau prin faina si se prajesc. Se dau deoparte

  • Crap la cuptor Crap la cuptor

    1 crap de 1,5 kg., 3 linguri de ulei, 1 pahar de vin alb, 3 cepe, 2 catei de usturoi, 2 foi dafin, cateva boabe de piper, 1 lingura cu bulion de rosii, sare.

  • Boboteaza la Apa Iordanului Boboteaza la Apa Iordanului

    Azi, 18 ianuarie 2009, in ajunul Bobotezei pe stil vechi, asa cum se sarbatoreste in Tara Sfanta, am participat impreuna cu grupul de 30 de pelerini romani si cu Parintele Roman de la Asezamantul Romanesc de la Ierihon...

  • Permanenta reintoarcere Permanenta reintoarcere

    La Manastirea Pestera Sfantului Ioan Casian, s-a deschis expozitia-atelier a familiei de pictori: Grigore, Elena si Alexandru Ionescu. In ultima duminica a acestui an, dupa savarsirea slujbei Sfintei Liturghii, in Sala...

  • Kirbet Qumran si cele 11 grote cu manuscrise eseniene Kirbet Qumran si cele 11 grote cu manuscrise...

    Dupa ce a trecut de piatra care marcheaza nivelul marii, drumul care coboara de la Ierusalim la Ierihon serpuieste inca de-a lungul catorva kilometri, inainte de a oferi privirii un peisaj incantator pe care il mar...

  • In vizita la Sfantul Mina - Abu Mena In vizita la Sfantul Mina - Abu Mena

    Despre Sf Mina mai tot romanul a auzit pentru ca, asa cum scrie in acatist, Numele tau, mai mult decat oricare altul dintre sfinti, s-a facut crestinilor mai dorit, Mina, pentru aflarea grabnica si indestulatoare a...

  • Casa Memoriala Anton Pann Casa Memoriala Anton Pann

    Casa Memoriala Anton Pann se afla in orasul Ramnicu Valcea - Strada Stirbei Voda, numarul 18. Anton Pann a fost un membru marcant al comunitatii orasului. Locuinta condeierului si tipografului a fost casa in forma

Despre Maica Domnului si sfinti
Despre Maica Domnului si sfinti Cuvintele Sfântului Nectarie sunt ­descoperire a învățăturii celei adevărate și ­drept‑slăvitoare și, totodată, izvod de rugăciune necontenită, înăl­țân­du‑ne inimile și cugetele la Dumnezeu spre a primi vindecare, luminare și întărire.  15.00 Lei
File de Pateric din imparatia monahilor, Sfantul Munte Athos
File de Pateric din imparatia monahilor, Sfantul Munte Athos Sfântul Munte se aseamănă unui stup. Așa cum în acesta există cuiburi de albine, tot astfel şi în Athos – multe chilii monahale. Şi, precum în stup fără încetare zumzăie albinele, tot la fel şi în Athos monahii, ziua şi noaptea, rostesc psalmi şi imnuri 45.00 Lei
Sfanta Iuliana - mireasa lui Hristos
Sfanta Iuliana - mireasa lui Hristos Cu adevărat, Iuliana a dobândit puteri suprafirești prin harul lui Dumnezeu. A biruit legile firii, a rămas nevătămată de foc și de plumbul topit, a fost tămăduită în chip minunat după ce chinuri înfricoșătoare i‑au mutilat trupul. A cucerit inimile 15.86 Lei
Invataturi folositoare in viata de familie dupa Scara Sfantului Ioan Sinaitul
Invataturi folositoare in viata de familie dupa Scara Sfantului Ioan Sinaitul Scrierile și tradiția ascetică ne sunt necesare și nouă, celor ce suntem „în lume”. Se poate ca monahii și monahiile să aprofundeze viața duhovnicească în cele mai mici amănunte și să se dedice cu totul acestei lupte, dar și noi, cei „din lume”, avem 22.00 Lei
101 pilde. Rugaciunea lumineaza sufletul. Culegere de pilde si povestiri crestine
101 pilde. Rugaciunea lumineaza sufletul. Culegere de pilde si povestiri crestine În această culegere veți găsi ­reunite 101 pilde despre ru­gă­ciu­ne, despre țelul și sensul vieții, de­spre dragoste și îndreptarea vieții noastre - un adevărat tezaur de mărturii minunate ce adeveresc puterea adu­că­toare de sfințenie a nevoinței 13.00 Lei
Sfarsitul veacurilor pe intelesul tuturor. Talcuirea la Apocalipsa a unui martir din secolul XX
Sfarsitul veacurilor pe intelesul tuturor. Talcuirea la Apocalipsa a unui martir din secolul XX Tâlcuirea la Apocalipsă a Sfântului Ermoghen este o neprețuită călăuză către Lumină și Adevăr, căci, prin cuvinte puține și limpezi, ni se deschide fiecăruia drum către noima adâncă și lucrătoare a cuvintelor grăite de 34.00 Lei
Evanghelia Maicii Domnului. Scrieri despre Imparateasa cerului si a pamantului
Evanghelia Maicii Domnului. Scrieri despre Imparateasa cerului si a pamantului „Eu sunt gângav și, vai, slab cu mintea când vreau să vorbesc despre Preasfânta Maică a lui Dumnezeu... Dacă fiecare atom al meu ar începe să grăiască în graiul heruvimilor și serafimilor, nici pe de-aproape n-aș putea să o 33.83 Lei
Din vistieria inimii mele
Din vistieria inimii mele Cartea aceasta este pregătită anume pentru tine. Din clipa în care o vei citi, ea nu va mai fi numai a mea, ci va fi și a ta.. Cele din "vistieria inimii mele" vor intra și în "vistieria inimii tale"... 50.74 Lei
Cine sunt eu? Ce spun eu despre mine? Convorbiri cu Parintele Teofil Paraian
Cine sunt eu? Ce spun eu despre mine? Convorbiri cu Parintele Teofil Paraian În cuprinsul acestei cărți, totul este natural, totul este lin și liniștit; totul este în carte cum a fost în realitate. Pe parcursul expunerii mele, am vibrat adeseori, împreună cu cei ce esrau de față, la înregistrare. În cuprinsul acestei cărți, am dat 50.74 Lei
CrestinOrtodox Mobil | Politica de Cookies | Politica de Confidentialitate | Termeni si conditii | Contact