Cum ar trebui sa ne spovedim?

Cum ar trebui sa ne spovedim? Mareste imaginea.

La intrebarea "Cum ar trebui sa ne spovedim?", Mitropolitul Antonie de Suroj a raspuns: "Marturiseste-ti pacatele ca si cum ai fi inaintea mortii, ca si cum acesta ar fi ultimul timp in care sa-ti manifesti pocainta pentru tot trecutul, inainte de a pasi in viata vesnica si a te gasi in fata judecatii lui Dumnezeu". Cu acest gand trebuie sa venim la spovedanie, ca marturisirea noastra sa fie sincera. Sa ne marturisim cu convingerea ca, daca mai traim, nu mai dorim sa repetam pacatele si cu credinta ca Dumnezeu poate si vrea sa ne ierte deplin. Trebuie sa fim hotarati in a sterge urmele trecutului pacatos, pentru a putea avea parte de un prezent bun. Spun Parintii ca acolo unde prezentul este bun, nu mai exista trecut rau.

Inainte de a ne spovedi e bine sa ne rugam lui Dumnezeu sa ne lumineze in a ne vedea pacatele si in a-i darui preotului duhovnic sfaturile potrivite pentru vindecarea noastra.

Sa luam aminte la cuvintele preotului graite in rugaciunile de la inceputul Spovedaniei: "Nu te rusina, nici nu te teme ca sa ascunzi de mine vreun pacat, ci fara sfiala spune toate câte ai facut". Asadar, la spovedanie trebuie sa avem constiinta ca ne aflam chiar in fata lui Dumnezeu, preotul fiind un simplu martor, si de aceea nu trebuie sa ascundem niciun pacat.

Iulian Predescu

.
Pe aceeaşi temă

15 Decembrie 2020

Vizualizari: 2848

Voteaza:

Cum ar trebui sa ne spovedim? 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE