Rugaciunile unora pentru altii

Rugaciunile unora pentru altii Mareste imaginea.

Cand ne rugam, suntem datori sa ne rugam si pentru semeni, nu doar pentru noi insine. In rugaciune trebuie sa ne unim nu doar cu Dumnezeu, ci si unii cu altii in Dumnezeu. Cunoastem din experienta cat de folositoare este rugaciunea pentru aproapele nostru. Rugaciunea noastra de mijlocire pentru altii, ramane de multe ori ascunsa. IPS Kallistos Ware afirma ca "Nu putem patrunde interactiunea exacta dintre actul rugaciunii, liberul arbitru al persoanei pentru care ne rugam, harul si prestiinta lui Dumnezeu.

Cand ne rugam pentru altii, ne este suficient sa stim ca iubirea lor pentru Dumnezeu continua sa creasca si ca au nevoie de ajutorul nostru. Restul sa-l lasam in mana si in grija lui Dumnezeu".

Sfantul Ioan de Kronstadt indeamna la rugaciunea pentru altii prin aceste cuvinte: "Roaga-te pentru toti asa cum te-ai ruga pentru tine, cu aceeasi sinceritate si fervoare; priveste la infirmitatile si bolile lor ca si cum ar fi ale tale, la ignoranta lor spirituala, la pacatele si poftele lor, ca la ale tale, la tentatiile lor, la nenorocirile si intristarile lor, ca si cum ar fi ale propriei tale persoane. O astfel de rugaciune va fi acceptata cu mare bucurie de Tatal Ceresc, Tatal tuturor, a Carui iubire nelimitata imbratiseaza toate fapturile".

Iulian Predescu

.
Pe aceeaşi temă

09 Decembrie 2019

Vizualizari: 1321

Voteaza:

Rugaciunile unora pentru altii 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

rugaciunile rugaciunea

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE