Numarul speciilor nu este limitat si nici constant

Numarul speciilor nu este limitat si nici constant Mareste imaginea.

Viata biologica (vegetala si animala) apare din pamant (materie) la porunca lui Dumnezeu in timpul „zilelor” creatiei (Facerea 1,11-31), insa avand in vedere ca Dumnezeu (Cel ce a facut timpul) este atemporal si Cuvantul Sau este atemporal, aceasta porunca este atemporala deci nu se limiteaza doar la perioada de timp a „zilelor” creatiei. Aceasta inseamna ca speciile de vietati vegetale si animale apar si dispar in timp, iar numarul speciilor nu este limitat doar la cel din perioada „zilelor” creatiei si nici nu este constant.

Astfel, atata timp cat va exista, pamantul (planeta Pamant) asculta de porunca lui Dumnezeu si nu sustine doar viata biologica cu un numar limitat de specii, ci da (creeaza conditiile pentru aparitia unor) specii noi, dupa legea (vietii biologice) pusa de Dumnezeu in natura (caci materia nu are viata in sine si nu poate crea viata de la sine).

Omul este cununa creatiei si centrul ei (ca scop), astfel Universul este antropocentric (si nu geocentric sau heliocentric. Universul nu are centru spatio-temporal).

Omul nu are doar viata biologica si psihologica asemenea vietatilor animale (in functie de complexitatea speciei evident, caci nu toate animalele au afecte sufletesti: bucurie, tristete, depresie etc.), ci este singura fiinta (specie) de pe Pamant care are si viata duhovniceasca prin sufletul sau spiritual si nemuritor, intru Duhul Sfant. Prin Sfintele Taine ale Bisericii, omul dobandeste Duhul Sfant care se salasluieste in duhul (mintea, spiritul sufletului) omului.

Eugen Gantolea

.

Despre autor

Eugen Gantolea Eugen Gantolea

Colaborator
15 articole postate
Publica din 14 Iunie 2010

Pe aceeaşi temă

10 Iulie 2012

Vizualizari: 2125

Voteaza:

Numarul speciilor nu este limitat si nici constant 5.00 / 5 din 2 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE