Hristos ca farmacist

Hristos ca farmacist Mareste imaginea.

Incepand cu secolul al XVII lea, apare reprezentat in vesminte rosii, stand in spatele unei tejghele dintr-o farmacie. In aceasta imagine, Mantuitorul are mana dreapta intinsa catre un vas plin cu plante tamaduitoare. Amintim in acest caz, tabloul pictorului Nurnberg Michael Herr din anul 1619, prezent in Muzeul de istorie al Universitatii Philipp din Marburg (Hessa).

Este o bucurie sa vezi ca Hristos, binecuvantand acele , Se da pe Sine prin ele spre tamaduirea omului de bolile trupesti. Dar prezenta Sa tainica in ele, nu echivaleaza cu prezenta Sa in . Astfel, omul nu trebuie sa ramana niciodata la aceste plante (medicamente). El trebuie sa mearga mai departe. Trebuie sa ajunga sa se impartaseasca cu Trupul si Sangele lui Hristos. Daca medicamentele nu presupun o relatie personala intre ele si cel ce le-a fabricat, impartasirea cu Sfintele Daruri inseamna impartasirea cu Hristos.

Pana in prezent nu am auzit de un care sa redea vederea unui orb din nastere, de un medicament care sa ridice omul din moarte, dar am intalnit in Biserica pe Cel ce poate face aceste lucruri posibile, pe Hristos.

Atat de mult iubeste Dumnezeu omul, incat nu S-a multumit sa-Si reverse puterea Sa in diverse daruri din creatie, ci a devenit El insusi medicament pentru viata vesnica, pentru biruinta mortii. Daca Il numim “farmacist” ,o  facem in virtutea faptului ca El vindeca atat trupurile cat si sufletele. El este doctorul dumnezeiesc al firii omenesti.

Adrian Cocosila
 

Pe aceeaşi temă

04 Aprilie 2012

Vizualizari: 3681

Voteaza:

Hristos ca farmacist 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE