Indraznirea de Maica

Indraznirea de Maica Mareste imaginea.

Parintele George Florovski scria: "A ignora pe Maica lui Dumnezeu inseamna a interpreta gresit pe Fiul". De ce afirma acest lucru? Pentru ca Cel care Se naste din ea este Fiul lui Dumnezeu, nu un simplu om. Asadar Cel care din vesnicie este nascut din Tatal, Se naste din Fecioara Maria ca om. Exista numai un Fiu. Cand Fiul Mariei a fost conceput si nascut, nu a venit pe lume o noua persoana, ci vesnicul Fiul al lui Dumnezeu S-a intrupat.

Din acest motiv nu putem vorbi de Fecioara Maria ca de o femeie oarecare, caci in pantecele ei a trait Dumnezeu. Pacat ca se pierde din vedere ca ceea ce credem despre Fecioara Maria afecteaza implicit ceea ce credem despre Hristos.

Fiul lui Dumnezeu a luat din Fecioara Maria firea omeneasca cu intreg ansamblul de energii trupesti si sufletesti care o alcatuiesc si o exprima. Asta inseamna ca in relatie cu ea, El nu este doar Domn si Mantuitor, ci si Fiu. Deci are cu ea o relatie speciala. Sfantul Efrem Sirul afirma intr-unul din imnele sale: "Ma poarta Copilul, pe care il purtam eu". Maica Domnului Il purta in sanul ei ca mama, iar El o purta in calitate de Creator si Proniator al ei.

In plan duhovnicesc, prin credinta si prin har devenim frati ai lui Hristos si fii ai lui Dumnezeu. Maica Domnului se afla intr-o dubla legatura de rudenie cu Hristos: una duhovniceasca si alta trupeasca, de sange. Relatia dintre Hristos si Maica Sa a cunoscut o unitate care nu a fost si nici nu va fi atinsa. Aceasta unitate ii aduce indraznirea de Maica. Este si ramane cea mai fierbinte rugatoare. De aceea este prezenta in toate rugaciunile Bisericii.

Nu uitati de Maica Domnului. Luati seama ca este "mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemamare decat Serafimii", pentru ca fara stricaciune a nascut pe Dumnezeu Cuvantul. Asa cum Hristos este frate pentru toti cei care doresc sa-L aiba frate, tot astfel si Maica Domnului este mama pentru cei care o vor mama. Rugati-va ei ca unei mame si veti vedea cat de puternica este mijlocirea ei.

Adrian Cocosila

.
Pe aceeaşi temă

15 August 2013

Vizualizari: 3877

Voteaza:

Indraznirea de Maica 4.00 / 5 din 4 voturi. 2 review utilizatori.

Comentarii (2)

  • elena lilianaPostat la 2013-08-16 10:13

    Maica Domnului este mama pentru cei care o vor mama. Rugati-va ei ca unei mame si veti vedea cat de puternica este mijlocirea ei. Este adevarat ca rugandu-te cu lacrimi la Maica domnului, dorintele puternice se indeplinesc.Eu m-am rugat pentru reusita la examene cu nota 10 si asa a fost. Mare este puterea ta doamne,prin credinta si prin har devenim frati ai lui Hristos si fii ai lui Dumnezeu. Maica Domnului se afla intr-o dubla legatura de rudenie cu Hristos: una duhovniceasca si alta trupeasca, de sange. Relatia dintre Hristos si Maica Sa a cunoscut o unitate care nu a fost si nici nu va fi atinsa. Aceasta unitate ii aduce indraznirea de Maica. Este si ramane cea mai fierbinte rugatoare. De aceea este prezenta in toate rugaciunile noastre cu lacrimi ferbinti. Multumesc sfintei Maria si fiul ei Isus ca exista cu adevarat. Multumesc din suflet. Luni am un examen. Vreau sa imi sustin proiectul de licenta cu nota 10.Nu uitati de Maica Domnului. Luati seama ca este "mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemamare decat Serafimii", pentru ca fara stricaciune a nascut pe Dumnezeu Cuvantul. Asa cum Hristos este frate pentru toti cei care doresc sa-L aiba frate, tot astfel si Maica Domnului este mama pentru cei care o vor mama. Rugati-va ei ca unei mame si veti vedea cat de puternica este mijlocirea ei. Amin. Elena Liliana

  • Daniela ProinovPostat la 2013-08-16 07:20

    nu indraznim, prea sunt mari ispitele "de dreapta" si credinta mica

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE