Succesul

Succesul Mareste imaginea.

Sunt oameni care isi doresc cu orice pret sa aiba parte de succes. De regula sunt cei care nu se evalueaza corect. Pentru ca cel care are parte de o cunoastere realista a darurilor cu care a fost inzestrat, cauta performanta (implinirea umanului), nu succesul. Iar cand atinge performanta, daca este smerit, nu cauta sa se distinga, pentru ca stie ca este doar un colaborator al lui Dumnezeu. El vede in performanta sa, reusita lui Dumnezeu in el, dupa cum spunea parintele Teofil Paraian. Traieste cu convingerea ca darurile pe care le are sunt talantii pe care Dumnezeu ne cere sa-i inmultim.

Multi din cei care cauta succesul, recurg la imitatie. Se uita in jurul lor si vad care sunt persoanele de succes si cauta si ele sa mearga pe aceeasi cale. Iar acest lucru ii face sa se indeparteze cat mai mult de ei insisi. Nu mai tin seama de darurile cu care au fost inzestrati, se supraevalueaza, se cred buni la multe si sfarsesc intr-o mare dezamagire. Pornesc cu mare avant spre succes si ostenesc repede. Cand nu esti inzestrat pentru domeniul pe care l-ai ales, cautarea succesului inseamna pregatirea infrangerii.

E pacat ca omul cauta recunoastere sociala si nu inmultirea darurilor pe care le-a primit de la Dumnezeu. Nu mai conteaza daca esti bun sau nu la ceva. Important este sa fii recunoscut de public.

Retineti ca fiecare dintre noi dispune de o inzestrare unica, de aceea si inmultirea darului se face intr-un mod particular. Chiar daca vorbim de prezenta aceluiasi dar si la alte persoane, el se cere inmultit in chip diferit. Suntem datori sa raspundem chemarii dumnezeiesti. Capacitatile noastre sunt chemarea cu care ne striga Dumnezeu pe fiecare dintre noi, spunea intr-un interviu profesorul sociolog, Ilie Badescu. In raspunsul dat acestei chemari sta implinirea noastra.

Omul care cauta succesul nu este interesat de chemarea divina. Din acest motiv avem oameni de succes nefericiti. In vreme ce toti oamenii care au inmultit darurile primite sunt fericiti. Si sa nu va intristati daca ati primit un singur dar. In fata lui Dumnezeu cel care a primit un singur dar, poate fi la fel de fericit ca unul care a primit cinci. Pe Dumnezeu nu-l intereseaza cantitatea. Daca ar fi fost asa, atunci e limpede ca recompensa nu ar mai fi fost aceeasi. L-ar fi felicitat in chip deosebit pe cel care a avut de inmultit cinci.

Cautati implinirea, nu succesul. La Judecata de Apoi nu se va tine sema de succesul pe care l-am avut in lume, ci de inmultirea darurilor primite.

Adrian Cocosila

.
Pe aceeaşi temă

18 Iunie 2014

Vizualizari: 4409

Voteaza:

Succesul 5.00 / 5 din 6 voturi. 2 review utilizatori.

Comentarii (2)

  • Sorin GeorgescuPostat la 2014-06-20 01:55

    Da, Bunul Dumnezeu, sfinteasca-se numele Sau, ne-a dat fiecaruia, acesti minunati talanati, pe care trebuie sa-i inmultim, cat de mult putem, pentru ca la judecata de apoi sa fim rasplatiti inzecit. Din pacate, societatea de astazi nu ne indeamna, decat sa ne ridicam pe noi in slavi, in fata celorlalti, si noi din mandrie proprie uneori neconstientizata cadem in acest pacat, inca din frageda copilarie. Recunosc ca si eu sunt de cele mai multe ori in situatia asta si regret acest fapt, dar tot omul este pacatos si daca se roaga la Dumnezeu sa-l ierte si se smereste si doreste sa se indrepte poate fi iertat de Marele si Milostivul Nostru Dumnezeu, care ne suporta sa facem atatea faradelegi,pentru care vom da socoteala. Uitam ca numai ridicandu-L pe Dumnezeu in slavi, putem face si noi ceva in viata asta si ca nu putem misca un deget fara voia lui Dunezeu. Mandria este unul din cele mai mari pacate ale omului, pana si protoparintele nostru Adam, prin mandria lui, nu a recunoscut pacatul primordial, a dat vina pe Eva si Eva pe sarpe. Daca ar fi recunoscut, Bunul si Milostivul Dumnezeu l-ar fi fost iertat cu siguranta. Ai mila de noi Dumnezeule si iarta-ne pe noi pacatosii, pentru pacatele noastre, care sunt atat de multe si nelegiuite. Slava Tie Dumnezeul nostru si al parintilor nostri, Slava Tie! Amin!

  • Andrei PanaitPostat la 2014-06-18 07:46

    E minunat cand intalnesti oameni care pun in fata faptele lor si nu persoana lor.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE