Televizorul ne instraineaza de Dumnezeu?

Televizorul ne instraineaza de Dumnezeu? Mareste imaginea.

Cu ajutorul televiziunii ajungi sa cunosti locuri si persoane minunate. Dar tot prin ea se promoveaza violenta, individualismul, pornografia, manipularea, viciile etc. Asadar, televiziunea aduce si lucruri bune, dar si lucruri nocive. Relatia noastra cu televizorul trebuie sa tina seama de sfatul pe care Sfantul Vasile cel Mare l-a dat tinerilor in legatura cu atitudinea pe care acestia trebuia sa o aiba fata de cartile pagane: "Faceti si voi asa cum fac albinele, merg din floare in floare si unde gasesc nectar si polen mai mult, se opresc mai mult, iar de unde nu gasesc, zboara in alta parte".

Deci, nu televizorul in sine este rau, ci modul in care ne folosim de el. Problema omului de astazi e ca nu mai cunoaste "zborul". Indiferent ce i se ofera prin intermediul televiziunii, el nu mai spune nu. E asemeni unui om infometat, care nu cauta un anumit fel de hrana, ci orice hrana ca sa-si potoleasca foamea.

Si pentru ca sunt parinti care nu pot sa spuna lor insisi nu, ajung sa nu mai spuna nici copilului nu. Bineinteles ca parintii nu trebuie sa se opreasca la negatie, ca au obligatia sa le ofere copiilor alternativa, dar cel mai grav este ca au ajuns sa creada ca televizorul este cel mai bun insotitor pentru copil. Asa se face ca televizorul tine pentru unii copii loc de carte, joaca, parinti etc.

Nici pentru adulti lucrurile nu sunt imbucuratoare. Numarul persoanelor care isi traiesc viata mai mult in fata televizorului decat impreuna cu semenii este in continua crestere. Si pentru acest mod denaturant de viata gasim foarte multe scuze.

Revenind la titul acestui articol "Televizorul ne instraineaza de Dumnezeu?", pot spune ca da, ne instraineaza in masura in care din cauza lui uitam sa mai vorbim cu El. Daca omul s-ar ruga potrivit timpului petrecut in fata televizvorului, multe lucruri s-ar schimba in bine. Cat de minunata ar arata lumea, daca copilul intrand in casa si-ar gasi parintii la rugaciune si nu in fata unui televizor.

Nu este pacat sa te uiti la televizor, este pacat sa-ti pierzi timpul in fata lui. Sa nu uitam ca menirea noastra este sa ajungem la asemanarea cu Dumnezeu. Si poate ca din multitudinea stirilor de astazi, cea mai importanta in acest sens ar fi ca Dumnezeu a facut sa rasara soarele peste cei buni si peste cei rai.

Adrian Cocosila
 

.
Pe aceeaşi temă

26 Iulie 2012

Vizualizari: 4567

Voteaza:

Televizorul ne instraineaza de Dumnezeu? 5.00 / 5 din 9 voturi. 3 review utilizatori.

Comentarii (3)

  • Cosmin Musat Postat la 2012-08-17 05:32

    Televizorul este un rau in sine... Prin studii ale unor cercetatori americani o demonstreaza Virgiliu Gheorghe autorul mai multor carti,chiar precizeaza ca datorita tehnologiei audio video,privitorul este hipnotizat.Iar aceste studii se cunosc de mult timp,cu cercetari amanuntite in SUA. Cititi cartile lui mi se par foarte interesante,demonstrand clar si la obiect rautatea acestui mic aparat,si la ce poate ajunge un om care priveste

  • costel popescu Postat la 2012-08-17 04:52

    Domnule Andrei, sa nu exageram. Sunt si lucruri bune la TV. Putine, dar sunt. Macar pentru acel putin sa nu vedem in TV un rau. Nu cred ca s-au eliminat diverse emisiuni culturale doar pe motiv ca noi trebuie sa consumam altceva, ci pentru ca nu mai erau urmarite. Si cum orice televiziune are nevoie si de audienta, ea tine seama si de ce doreste omul sa urmareasca. E de ajuns sa ne uitam la ce ziare se citesc ca sa ne intelegem de ce avem parte de anumite programe, emisiuni, filme ...

  • Razvan Andrei AlexandruPostat la 2012-08-17 04:15

    Televizorul este bataie de joc asupra constiintei si orice vezi la televizor te departeaza de Dumnezeu si uitandu-te la el produce lene si necredinta si ca de nu vrei tot vezi peste tot numai promovari spre desfranare!.Si unde este Dumnezeu in desene ?(macar pentru copii)In filme?Emisiuni in care se vorbeste numai de desertaciuni?(Promovarea ateismului se face prin TELEVIZOR).O parere a mea este ca sa aveti grija la TV TRINITAS ca sunt vremuri de sminteala si o sa se atace si acolo sa fiti atenti! Eu as vrea ca televizoarele sa fie aruncate!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE