Uitarea

Uitarea Mareste imaginea.

Uitarea are rolul de a sterge din noi tot ceea ce nu ne este de folos. Daca cineva ne-a suparat, nu e de ajuns sa-l iertam, trebuie si sa uitam ca ne-a intristat. Daca am marturisit un pacat si am primit iertare, nu avem de ce sa ne mai preocupam de existenta lui. El trebuie uitat. Si sunt multe alte lucruri pe care trebuie sa le ingropam prin uitare.Dar uitarea are si parti negative. De exemplu, ea nu-i mai este omului de folos atunci cand acesta nu mai tine minte sfaturile date de duhovnic. A fi uituc in acest caz, inseamna a confunda starea de boala cu cea de sanatate. Si asa ajungi sa consideri ca nu mai ai nevoie de pocainta. Incepi sa mergi in sens invers, pe un drum care nu duce catre rai.

Sa nu credeti ca uitarea vine o singura data pe an. Ea e precum praful. Se asterne zilnic. Si pentru ca omul nu i se impotriveste cu nimic, ea ajunge sa faca din unele persoane niste oameni care par nascuti ieri. Nu e o nastere care sa bucure, dimpotriva, e una de plans.

Uitarea se atinge si de ceea ce ar trebui sa fie neincetat prezent. Pierdem din vedere ca fata de cei dragi nu putem fi niciodata la trecut. Trebuie sa-i purtam clipa de clipa. Nu amintirea unor imagini cu ei ne arata ca sunt vii in noi, ci perpetuarea trairilor. Faptul ca ai o fotografie cu ei, nu e ceva ziditor. Numai daca sunt asezati in inima noastra, daca ea bate si pentru ei, cei dragi nu ne vor deveni niciodata straini.

Si pe langa alte uitari, se intampla multora sa uite de Dumnezeu. Unii Il uita voit, pentru ca prezenta Sa ii deranjeaza. Altii pentru ca nu L-au simtit niciodata pe Dumnezeu ca fiind Tata.

Daca ni s-ar cere sa mentionam numele celor care nu ne-au dat uitarii, sunt sigur ca pentru multi Dumnezeu ar lipsi. Si asta in conditiile in care El nu poate da uitarii pe nimeni.

Adrian Cocosila
 

.
Pe aceeaşi temă

02 Aprilie 2012

Vizualizari: 12366

Voteaza:

Uitarea 5.00 / 5 din 3 voturi. 8 review utilizatori.

Comentarii (8)

 • Constanta SzlavicsPostat la 2013-06-30 15:04

  Adevarat,multumesc ptr articol! "Si pe langa alte uitari, se intampla multora sa uite de Dumnezeu. Unii Il uita voit, pentru ca prezenta Sa ii deranjeaza. Altii pentru ca nu L-au simtit niciodata pe Dumnezeu ca fiind Tata. "

 • pintea alinPostat la 2013-06-27 20:47

  Pe DUMNEZEU nu il putem uita niciodata, pentru ca in tot deauna cind dam de greu spunem DOAMNE AJUTA in problema respectiva asa ca ar fi penibil sa ne mintim pe noi insine iar minciuna nu vine din adevar Doamne Ajutane

 • Mihaela NistorPostat la 2011-10-25 10:02

  Uitarea merge mana in mana cu iertarea. Este normal si advarat ca: "daca ierti trebuie sa si uiti."Dumnezeu a dat uitarea pentru ca noi oamenii sa putem fii mai buni si sa ne judecam aproapele gandindune la propriile greseli.

 • nicolae gangaPostat la 2011-10-24 23:33

  uitarea pentru preotii duhovnici este un mare dar imaginati-va ce ar insemna ca el sa tina minte toate pacatele de la spovedanie dar pe de alta parte e daunatoare asa cum bine sa subliniat in acest frumos articol doamne ajuta !

 • ILIE-ADRIAN IVASCANUPostat la 2011-10-24 10:56

  MULTUMIRI pentru sublinierea faptelor iertate ce trebuiesc uitate. UITAREA DE DUMNEZEU - ASTA TREBUIE SĂ ȚINEM MINTE SĂ NU SE INFĂPTUIASCĂ. Doamne, Ajută!

 • roxanica simionPostat la 2011-10-24 10:06

  asa este foarte adevarat eu una asa am facut exact cum se asterne praful si nu am vrut sa l mai sterg decit atunci cind am vazut ca vine cineva la mine atunci m am apucat sa l sterg asa si cu bunul DUMNEZEU EL NE ASTEAPTA CURATI NU CU PRAFUL PE NOI NUMAI ATUNCI INSEAMNA CA VOM FI SI NOI UITATI.DOAMNE AJUTA

 • Vasa NastaPostat la 2011-10-24 09:59

  Va multumesc pentru minunatele cuvinte inserate in continutul articolului ! NADEJDEA mea este Tatal, scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Duhul Sfant, Treime Sfanta Slava Tie ! Amin.

 • elena popescuPostat la 2011-10-24 08:46

  Asa este,nu trebuie sa uitam niciodata de Dumnezeu,Maiculita Domnului,sa ne rugam si sa ne amintim numai cand suntem in necaz,trebuie sa-i purtam mereu in inima si in suflet,asa cum pe cei dragi ii purtam mereu,chiar cand nu mai sunt.E atat de greu sa ne estompam imaginea lor,e o durere sfasietoare pierderea lor,foarte greu de suportat.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE