Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.04.2012, 23:25:46
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Doamne ajută!
Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Îmi pare că faceți o confuzie aici, de parcă mântuirea ar fi ceva pentru îngeri și nu pentru oameni. Nu, îngerii nu se mântuiesc, ei s-au mântuit de mult, s-au ales apele, acolo, sus. Ceea ce se joacă acum, este mântuirea noastră. Eu sper să fiu om, nu îmi propun să îmi depășesc condiția în care m-a creat Dumnezeu. Și, ca om, sper să mă mântuiesc.
Într-adevăr, e vorba de o confuzie, însă dvs o faceți, ba vă și contraziceți spunând că nu vă propuneți depășirea propriei condiții, fără să știți care e aceasta:
34. Iisus le-a răspuns: Nu e scris în Legea voastră că "Eu am zis: dumnezei sunteți?"(In10,34)
dar totuși sperați la... transcendență, posibilă doar prin El:
6. Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine.(In14,6)

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Prin urmare, cum procedează ortodocșii, astfel încât sporul natural al familiilor este negativ ? Înțeleg din acest topic că, după un copil sau cel mult doi, ei aleg abstinența completă și definitivă, potrivit preceptelor Bisericii lor, astfel încât cuplurile căsătorite încetează de a mai avea legătură trupească vreodată ?
Sau, de fapt, una spun preoții lor la omilie și alta șușotesc penitenților la spovadă ?
Când am spus că BOR planifică mântuirea, eu nu m-am referit doar la ortodocși, ci la Biserică și-apoi la principiul de credință, la Adevăr, care nu poate fi diferit.
Reply With Quote

Tags
metode contraceptive, metode naturale, reglarea nasterilor, reglarea naturala, scopul casatoriei

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Pledoarie pentru nasterea naturala Florin-Ionut Umanitare 126 03.10.2013 22:11:24
nastere naturala/cezariana nicoletajuravle Generalitati 29 30.05.2013 18:02:29
UE si alimentatia naturala nicoletajuravle Generalitati 9 21.04.2007 11:42:44