![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Vărsarea sângelui înseamnă sacrificiu real. La fel, "aici e sângele, acolo e trupul" arăta că respectivul animal de jertfă este cu adevărat mort. Dar Isus din Sf Taină este un Isus viu. Înviat. El are, acolo, în acea bucățică de pâine aparentă și în acea picătură de vin aparent și trup, și sânge. Citat:
Citat:
Răspunsul este foarte simplu: toți cei 12 care ședeau cu Isus erau preoți. De altfel, chiar atunci a instituit Domnul nostru Sacramentul Preoției. Prin urmare, așa cum pentru ortodocși modul concret de cuminecare (trecând Potirul) de la Cina cea de Taină nu este normativ pentru laici, dar este normativ pentru preoți, și pentru catolici cuminecarea cu ambele specii săvârșită la acea Cină nu este normativă pentru laici, dar e normativă pentru preoți. Ați mai observat că, în Biblie, scrie că se întruneau credincioșii și "frângeau pâinea", dar acolo nu scrie că beau vinul ? Ei bine, tot așa fac și credincioșii de rit apusean de azi. De câte ori nu pricepem de unde vine o practică a Bisericii Catolice, e o bună idee să deschidem Biblia și să citim, poate că prindem un fir.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Repet, mi se pare nepotrivit sa folosesc paine si vin la Sfanta Liturghie, dar sa ma impartasesc doar cu Trupul, pe motiv ca acesta ar avea in sine si sangele. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar faptul ca nu lipseste poate ca tocmai arata ca frangerea painii era insotita si de prezenta vinului care nu cred ca era rezervat unei clase anume, dupa cum si cuvintele Mantuitorului sunt: "beti dintru acesta toti ..." |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
impartasirea copiilor | liclic27 | Preotul | 94 | 26.12.2017 21:05:13 |
Moartea bebelusilor | digitekovi | Moaste | 43 | 03.05.2011 21:06:36 |
Impartasirea copilului mic | DariaFlor | Generalitati | 95 | 08.09.2010 20:12:34 |
Impartasirea Preotului | un.simplu.gand | Preotul | 3 | 06.09.2010 19:06:57 |
Zaharul nu calmeaza durerile bebelusilor | absolutep0wer | Generalitati | 1 | 06.09.2010 14:45:29 |
|