
Acneea este cunoscuta in popor cu denumirea de cosuri. Acneea este o afectiune cronica a pielii, manifestata prin aparitia unor cosuri, care adesea supureaza. Acneea afecteaza pe adolescentii intre 14-18 ani, pe tinerii cu piele grasa, dar si persoanele cu varsta inaintata, de ambele sexe. Daca la adolescenti acneea apare ca urmare a unei intense activitati hormonale, la cei maturi ea apare din cauza stresului si ritmului alert al vietii.
Din raftul bunicii mentionam urmatoarele leacuri pentru acnee:
Cei din trecut, stiau si ei de mastile cosmetice, insa in cazul de fata foloseau hreanul sau ridichile. Acestea erau rase in otet de mere sau de vin si puse pe fata vreme de 10 minute, dimineata si seara, pe o fata umezita. Dupa cele zece minute, tenul era spalat cu apa fierbinte si apoi cu apa rece.
Alte persoane foloseau laptele de crini, obtinut din petalele a patru crini infloriti, puse la macerat in 250 ml alcool, timp de 30 de zile. Cu produsul obtinut prin macerare se tamponau partile afectate, dimineata si seara.
Nu uitati, alimentatia incorecta si lipsa de ingrijire a tenului au un rol crucial in aparitia acneei la tineri.
In timpul zilei este recomandat consumul de zarzavaturi, legume crude (morcov, telina, patrunjel, sfecla rosie, spanac, varza, praz, tomate), suc proaspat de varza (un pahar pe zi timp de trei saptamani), suc de spanac, fiert sau crud (200-300 g/zi), suc de orz.
De asemenea, se utilizeaza comprese cu flori de galbenele, coada-soricelului si trei-frati-patati, conuri de hamei, muguri de plop, radacini de brusture, stanjenel sau cicoare, tinctura din flori de galbenele, zeama de lamaii si portocale, suc de morcov, varza alba si napi fierti (de 2-3 ori pe zi, timp de 10-15 minute).
Ca masuri suplimentare, se recomanda spalarea fetei cu apa calduta si sapun cu sulf si alergari de 30 de minute.
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.