
Din frunzele de leurdă proaspăt cules se poate obţine un suc mai puţin placut la gust, dar foarte eficient în tratarea problemelor digestive. Pentru obtinerea sucului de leurdă, se toacă foarte fin o legătură de frunze (aproximativ 50 g), peste care se toarnă două pahare de apă plată puţin călduţă. Se Iasa câteva ore la macerat într-un vas de sticlă, după care se strecoară printr-un tifon dublu, storcându-se bine, astfel încât sucul să fie uşor păstos. Se păstrează la rece şi se bea în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, cam 50 ml de suc. Cura nu trebuie să dureze mai mult de o săptămână, eventual se poate repeta după şapte zile. Acest leac are efecte benefice asupra sistemului digestiv, refăcând flora intestinală şi stopând evoluţia tumorală la nivelul colonului. Paraziţii intestinali sunt eliminaţi, iar locul în care aceştia au existat rămâne sterilizat pentru multă vreme.
Principiile active şi substanţele din această buruiană cu miros de usturoi au efecte benefice în tratarea, dar şi în prevenirea a numeroase afecţiuni ale organismului. Virtuţile terapeutice ale leurdei ajută la tratarea naturistă a stomacului şi a ficatului, fiind şi un tonic natural de excepţie. Cel mai eficient efect benefic este acela de cicatrizare a leziunilor digestive.
Mariana Borloveanu
Leacuri manastiresti, vol II, Editura Lumea Credintei
Cumpara cartea "Leacuri manastiresti, vol II"
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.