
Bronsita este o afectiune respiratorie, care consta din inflamarea bronhiilor, adica a cailor care asigura transportul aerului catre plamani. Bronsitele sunt afectiuni acute sau cronice. In bronsita acuta, procesele inflamatorii afecteaza atat mucoasa traheei si bronhiilor mari, cat si a bronhiilor mici. Boala incepe cu frison, senzatie de frig, stare generala de rau, dureri musculare, dureri oculare, lacrimare, stranut si arsura in fundul gatului. Bronsita cronica este o afectiune de durata a cailor respiratorii.
Din raftul bunicii:
-Inmuiati un prosop in apa fierbinte, hrean si otet de mere si asezati-l pe piept timp de 20-30 min. Tocati o ceapa marunt si trei frunze de varza, pudrati-le cu zahar tos si lasati-le la macerat 48 de ore. Din siropul obtinut, luati cate o lingurita de mai multe ori pe zi. Zilnic, trebuie sa beti doua cani cu lapte indulcit cu miere, lapte in care s-au fiert fruze de patrunjel si un catel de usturoi. Sunt si persoane care recomanda sa taiem ridichi negre si sa le lasam la macerat in miere. Din siropul rezultat luam zilnic cate 4-6 linguri.
In tratarea bronsitei se utilizeaza tinctura de propolis (30%), din care se iau cate 15-30 de picaturi de 3 ori pe zi, inainte de mese, intr-un paharel cu lapte sau apa calduta.
Indicate sunt si sedintele de aerosoli cu tinctura de propolis (15%), diluata cu apa in proportie de 1:1; zilnic se fac cate 2 sedinte cu o durata de 5 minute, urmate de odihna 20 de minute, intr-o cura de 15-30 de zile.
Decoct din 30 g de flori si frunze de lumanarica la un litru de apa.
-
Busuiocul, un calmant fara egal
Publicat in : Sanatate si stiinta
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.