Sfintirea Manastirii Chiroiu

Sfintirea Manastirii Chiroiu Mareste imaginea.


In Duminica a Xll-a dupa Pogorarea Duhului Sfant, 2 octombrie a.c., a fost savarsita slujba de sfintire a Manastirii Chiroiu. Tarnosirea manastirii a fost facuta de Preasfintitul dr. Damaschin Coravu, episcopul Sloboziei si Calarasilor, insotit de un sobor de preoti si diaconi.

Chiar daca a fost frig si spre sfarsitul slujbei a inceput ploaia, credinciosii au fost prezenti in numar mare.
 
Piatra de temelie a bisericii Manastirii a fost pusa in anul 1998, in timpul pastoririi inaltpreasfmtitului dr. Nifon, actualmente arhiepiscop al Targovistei. De atunci si pana in prezent au fost ridicate cladirea de chilii si paraclisul. Apoi, in anul 2000, a fost pusa piatra de temelie a bisericii asezamantului monahal.
 
Manastirea Chiroiu, aflata in comuna Dragoiesti, Protoieria Urziceni, are 17 vietuitoare aflate sub ascultarea preacuvioasei Filofteea Brebu, in calitate de stareta. Preotul duhovnic al manastirii este prea-cuviosul ieromonah Dionisie (Dan) Axinte, cel care, cu ocazia sfintirii, a fost hirotesit protosinghel. Manastirea serbeaza doua hramuri: cel al bisericii mari (Buna Vestire la 25 martie) si cel al paraclisului (Sfanta Cuvioasa Parascheva la 14 octombrie).
 
In cuvantarea sa, Preasfintitul Damaschin a aratat ca ridicarea si sfintirea unui locas crestin este un prilej de binecuvantata bucurie atat pentru vietuitorii sau vietuitoarele acestuia, cat si pentru pelerini. Preasfintia sa a subliniat ca bisericile sunt locurile unde se constituie comunitatile crestine, ca expresii ale Trupului lui Hristos, membrii acestora aflandu-se prin Sfintele Taine in legatura intima cu Capul Bisericii, Fiul lui Dumnezeu intrupat. De asemenea, Preasfintitul Damaschin a multumit tuturor ctitorilor acestui asezamant monahal, rugandu-l pe bunul Dumnezeu sa rasplateasca darul fiecaruia.

preot Nicolae-Cristian Cada

Baraganul Ortodox

 

Sfintirea Manastirii Chiroiu
 

.
Pe aceeaşi temă

13 Iunie 2012

Vizualizari: 5692

Voteaza:

Sfintirea Manastirii Chiroiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE