Pelerinaj Rusia 2012

Pelerinaj Rusia 2012 Mareste imaginea.

Pelerinajul in Rusia din anul 2012  are loc in perioada 12 iulie si 30 iulie - 6 august (8 zile / 7 nopti)

Z1 - Bucuresti - Sankt Petersburg
Intalnire la aeroportul Otopeni
Decolare spre St. Petersburg.
ST. PETERSBURG, oras fondat acum 300 de ani de Petru cel Mare ( la 1703) ca o „fereastra spre Europa”, capitala Imperiului Rus pana in anul 1918. Oras imperial, impresionant, „Venetia Nordului” este si astazi capitala culturala a Rusiei, prin viata sa culturala extrem de bogata ( mai mult de 70 de teatre). Centrul sau este protejat de UNESCO ca parte a patrimoniului universal. Programul cuprinde principalele repere duhovnicesti si culturale ale Capitalei Nordului ( 4.5 milioane locuitori, al patrulea oras ca marime al Europei). Cazare in St Petersburg, hotel 3*

Biserica Invierii Sankt Petersburg

Z2 –Sankt Petersburg
Mic dejun. Incepem vizitarea Sankt Petersburgului
o Sf. Xenia de St Petersburg: Intre orele 10 – 11, slujba zilnica la capela Sf Xenia din cimitirul Smolensk .
o Manastirea Sf. Ioan de Kronstad, inchinare la sfintele moaste
o Catedrala Kazanschaia (cu icoana facatoare de minuni cu acelasi nume)
Programe optionale:
o Optional: Biserica Mantuitorului Insangerat (1883-1907), mozaic interior; actualmente muzeu
o Optional: LAVRA SF. ALEXANDRU NEVSCHI ( Rusia are doar doua lavre, cea a Sf Serghie de Radonej, de langa Moscova, si aceasta; in Ucraina sunt 3 lavre: Pecerska Kiev, Poceaev, Sveatogorsk).
o Optional: Plimbare nocturna cu vaporasul pe Neva ( intre orele 1 si 3, spectacolul podurilor basculante care se deschid, in perioada noptilor albe)
o Optional: Muzeul Ermitaj din cadrul Palatului de Iarna al tarilor Rusiei, situat chiar in inima St. Petersburg, de-a lungul cheiurilor Nevei. Muzeul de stat cuprinde peste 3.000.000 exponate, grupate in colectii diverse (arta preistorica, antichitati, arta europeana occidentala, arta orientala, arta rusa, numismatica, portelan etc), infatisand un tablou al dezvoltarii culturii si artei mondiale, din epoca de piatra pana in sec.XX.
o Optional: Catedrala Sf Isaak, a doua catedrala ortodoxa a Rusiei, dupa Catedrala Mantuitorului din Moscova.
o Cazare la hotel St Petersburg, hotel 3*

Pelerinaj in Rusia

Z3 – St Petersburg – Moscova
Micul dejun. Pentru cei care opteza pentru Petrodvoret , eliberarea camerelor. Pentru cei care nu doresc optionale, timp liber pana la ora 19.00. Camerele se elibereaza la ora 12.00.
Programe optionale:
o Optional: Petrodvoretz (Palatul de vara si parcul sau numai parcul )
o Optional: Pe drumul de intorcere de la Perodvoret se poate vizita si Lavra Sf. Alexandru Nevski (Rusia are doar doua lavre, cea a Sf Serghie de Radonej, de langa Moscova, si aceasta; in Ucraina sunt 3 lavre: Pecerska Kiev, Poceaev, Sveatogorsk).
o Transfer la gara pentru imbarcarea la trenul de noapte spre Moscova.
Deplasarea spre Moscova cu tren ( vagon de dormit cuseta 4 persoane ). Plecare ora 22.00.

Pelerinaj Rusia 2012

Z4 – 2012 Moscova
Sosire Moscova ora 05.11 . Mic dejun la restaurant local.
Plecare spre Serghiev Posad ( 70 km). cu autocar.
LAVRA SFINTEI TREIMI. Sf SERGHIE DE RADONEJ (1314 – 1392) primul mare sfant al Rusiei, este cinstit de rusi ca si Sf Serafim de Sarov. Ca duhovnic al domnului Dimitrie Donskoi, Sf Serghie de Radonej il povatuieste pe acesta sa lupte impotriva tatarilor (necrestini) cu credinta in Dumnezeu, dupa care Rusia ca stat este asezata sub semnul Sf Treimi. “Tarul ortodox, odata cu implinirea Tainei Mirungerii in timpul incoronarii, devine o persoana sfintita si purtator al unui har aparte al Duhului Sfant. Acest har lucreaza intr-insul atata timp cat el implineste legea lui Dumnezeu si impiedica raspandirea raului in lume.” Lavra Sfintei Treimi a Sfantului Serghie de Radonej ( 70 km de Moscova) , manastirea tarilor Rusiei si locul in care functioneaza si in prezent Academia Teologica Rusa, cuprinde o biserica decorata la 1425 de pictorii Daniel cel Negru si de Sf Andrei Rubliov.
o Vizitarea LAVREI.
Plecare spre Suzdal ( 220 km )
o Tur de oras si vizitarea Kremlinului, Catedralei Spaso-Preobrajenskaia, Manastirii Spaso-Efimievskaia si a Manastirii Pokrovskaia.
o Cazare hotel Suzdal 3*

Pelerinaj Rusia 2012

Z5 – Vladimir, Diveevo
Mic dejun. Plecare spre Vladimir ( 25 km )
o Vladimir, prima capitala a Rusiei ( sec 12) – tur de oras si vizitarea primei biserici crestine din Rusia – Catedrala Adormirii Maicii Domnului, in care, la anul 1000 au fost increstinati primii rusi; Sf.Andrei Bogoliubov si alte 3 sfinte moaste in aceasta biserica; singura biserica in care se pastreaza fresca originala de Sf Andrei Rubliov; Icoana Maicii Domnului din Vladimir
Plecare spre Diveevo ( 230 km), satul in care Sfantul Serafim de Sarov a ctitorit manastirea de maici care ii adaposteste astazi sfintele moaste.
o Diveevo: Daca sosirea se face pana la ora 20 – participare la procesiunea zilnica Drumul Maicii Domnului ( Kanafka), de-a lungul santului care inconjoara manastirea; toti participantii rostesc aceeasi rugaciune: „ Nascatoare de Dumnezeu, Fecioara, bucura-te, ceea ce esti plina de har, Marie, Domnul este cu tine. Binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este rodul pantecelui tau, ca ai nascut pe Mantuitorul sufletelor noastre.” ( Bogorodicinaia – citirea de 150 de ori a cantarii adusa din ceruri de catre Arhanghelul Gavriil, ca inchinaciune Preasfintei Feciare Maria, Nascatoarea de Dumnezeu)
o Cazare la manastirea Diveevo.

Pelerinaj Rusia 2012

Z6 – Diveevo
Mic dejun. Orele 12.30-18: vizita in „pustia de aproape” la izvorul tamaduitor al Sf Serafim de Sarov, in care rusii pravoslavnici fac baie si iarna, la minus 40 grade Celsius, pt tamaduire trupeasca si sufleteasca. Optional, in functie de timp: la izvorul tamaduitor al Maicii Domnului.
SF SERAFIM DE SAROV, aflat pururea sub ocrotirea Maicii Domnului care i s-a aratat de 12 ori in timpul vietii, este pe departe cel mai iubit sfant al Rusiei. Aspru nevoitor, ascet desavarsit, spre sfarsitul vietii sale pamantesti revine din pustia pe care a sfintit-o prin rugaciunile sale, printre oameni, radiind darurile Duhului Sfant; ii intampina pe toti spunad: "Bucuria mea, Hristos a inviat”, le cunostea gandurile si le dadea sfat dumnezeiesc. "Cand nu voi mai fi printre cei vii, veniti la mormantul meu... Vorbiti cu mine ca si cum as fi viu, pentru ca eu sunt pururea viu pentru voi." In anul 1903, cu ocazia canonizarii sale, insusi tarul Nicolae II i-a purtat pe umeri racla, conducatorul imperiului rus slujind astfel marelui sfant.
o Program de slujbe ( participare libera): 6 - Acatistul Sf Serafim, 7- 9.30 - Sf. Liturghie; slujbele se tin in biserica in care se afla sfintele moaste ale Sf Serafim de Sarov
o Orele 12.30-16.00: vizita in „pustia de aproape” la izvorul tamaduitor al Sf Serafim de Sarov, in care rusii pravoslavnici fac baie si iarna, la minus 40 grade Celsius, pt tamaduire trupeasca si sufleteasca. Optional, in functie de timp: la izvorul tamaduitor al Maicii ; baie in apele tamaduitoare
Plecare spre Murom ( 130 km ).
o Cazare la hotel Pozvon.

Pelerinaj Rusia 2012

Z7 – Murom - Moscova
Mic dejun. Tur de oras si vizitarea Manastirilor „Bunavestire” si „Schimbarea la Fata a Domnului nostru Iisus Hristos” . Ora 12 – plecare spre Moscova
MOSCOVA, capitala Rusiei din anul 1917, oras cu peste 11 milioane locuitori, cu o suprafata de 800 kmp, un oras de tip radial concentric, in centrul caruia se afla Kremlinul ( sediul guvernului) si Piata Rosie.
o Cazare la hotel Izmailovo Gamma, Delta sau Vega.
o In functie de ora sosirii la Moscova optional doritorii se pot inchina la moastele Sf MATRONA; la manstirea in care se afla moastele Sf Matrona este tot timpul rand lung de moscoviti - multe femei cu flori, pt inchinare la sfintele sale moaste si la icoana sa, semn ca este grabnic ajutatoare pentru toti in problemele vietii de zi cu zi. Oarba (s-a nascut fara globii oculari), a fost insa inzestrata de Dumnezeu cu darul vederii cu duhul. A ajutat mult populatia Moscovei si nu numai, fiind unul dintre stalpii ortodoxiei in perioada cruntei prigoane atee - alaturi de Sf Ioan de Kronstadt, de Sf Serafim de Viritza, Sf Iona din Odessa etc. A trecut la Domnul in anul 1952. A spus: „pe oricine va cere ajutorul meu il voi intampina in ceasul mortii”.

Pelerinaj Rusia 2012

Z8 – Moscova
Mic dejun. Eliberarea camerelor.
o Mic tur de oras Moscova si vizitarea Catedralei Mantuitorului – cea mai mare catedrala ortodoxa din lume.
Programe optionale:
o Optional: Galeriile Tretiakov, celebrele galerii de arta rusa, cuprinzand in 62 camere, peste 100.000 de piese din sec. X-XIX. Galeria de icoana veche cuprinde celebra icoana Sf Treime a Sf Andrei Rubliov, precum si alte 3 icoane originale de mari dimeniuni ale acestuia. Intr-un paraclis special construit in lateralul galeriei se afla icoana originala Maica Domnului din Vladimir (cea mai venerata icoana a poporului rus), in prezent in catedrala din Vladimir fiind o copie.
o Optional: Kremlinul

Deplasare catre aeroport pentru zbor spre Bucuresti.

NOTE :
Orele de intalnire si orarul de zbor va vor fi comunicate ulterior.

Pretul pelerinajului in Rusia: 1250 euro / persoana
La cerere, supliment camera single 250 euro
Tariful este calculat pentru grup de minim 40 persoane . Pentru un grup mai mic, tariful se recalculeaza. Inscrierea se face pana la data de 15 aprilie 2012 pt grupul din iulie si pana la data de 15 mai 2012 pt grupul din august. Pelerinajul se achita integral cu cel putin 30 zile inaintea plecarii.

Pretul include:
- Bilet avion (Bucuresti – Sankt Petersburg si Moscova – Bucuresti) + taxe de aeroport;
- Transport cu autocar turistic*** ( 45 locuri, aer conditionat, scaune rabatabile, bar, audio video);
- Cazari in camere duble la: Hotelul Saint Petersburg 3* camere standard (2 nopti), Hotelul Suzdal 3* din Suzdal (1 noapte), Diveevo, cazare la o casa de oaspeti (1 noapte studiouri cu cate 2 dormitoare a cate 2 paturi si chicineta), Hotel Pozvon 3* in Murom (1 noapte), Hotel Izmailovo 3* Gama Delta sau Vega (1 noapte);
- 7 mic dejunuri + Bilete tren vagon de dormit cl. 2 (cuseta 4 pers.);
- Invitatia din Rusia (suport de viza turistica);
- Insotitor din partea agentiei organizatoare;
- Ghid de limba romana pe tot parcursul pelerinajului.

Pretul nu include:
• Intrarile la obiective turistice ( pentru obiectivele optionale se aloca timp de vizitare in program) (intre 7 – 26 euro de fiecare obiectiv, in total aproximativ 105 eur / pers)
• Tips pentru soferi si ghizi 20 eur / persoana
• Asigurarea medicala este obligatorie si se face pentru toate zilele pelerinajului (9 zile, inclusiv ziua sosirii). Cei care doresc, o pot incheia cu orice firma acreditata in acest sens inainte de inscriere si o vor transmite in original agentiei noastre in momentul inscrierii. Pentru toti ceilalti, vom incheia asigurarile de sanatate, in conditiile: pt pers sub 60 ani = 10 euro, pt pers peste 60 ani = 15 euro.
• Asigurarea storno (optional) – acopera riscul de a pierde banii in cazul renuntarii din motive neprevazute – boala, calamitati, deces.
• Alte elemente decat cele trecute in program.

Inscrierea presupune plata unui avans nerambursabil de 650 euro, trimiterea pasaportului in original si 2 fotografii tip pasaport la sediul agentiei.

Toate aceste masuri speciale sunt luate ca urmare a formalitatilor deosebite care presupun o deplasare cu destinatia RUSIA.

• CENTRUL DE PELERINAJ AL MITROPOLIEI OLTENIEI;
• ADRESA: str. Fratii Buzesti nr. 10, Craiova (langa Rest. Craiova si H. Gr. House);
• TEL./FAX: 0251 4066467, 0728 107469; WEB: www.pelerinaje.ro.

Pe aceeaşi temă

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 5125

Voteaza:

Pelerinaj Rusia 2012 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE