Pelerinaj turistico-religios in Vrancea

Pelerinaj turistico-religios in Vrancea Mareste imaginea.


Destinatie turistica destul de populara inainte de 1989, zona Vrancei atrage turistii prin numeroasele obiective turistice: Cascada Putnei, Cheile Tisitei, Caldarile Zabalei, Mausoleul Eroilor de la Marasesti, Manastirea Sihastru.


Cazarea nu este o problema, pensiunile fiind foarte numeroase in regiune. In Focsani, la Pensiunea Dana, o noapte de cazare costa 120 RON in camera dubla si 90 RON in camera single. Pentru pensiune completa trebuie sa platiti in plus circa 45 RON pe zi de persoana. Proprietarii pensiunii organizeaza vanatoare si pescuit, precum si drumetii la obiectivele turistice din apropiere.

De asemenea, pentru grupurile de cel putin zece persoane care doresc sa inchirieze mai mult de o saptamana, se ofera reduceri la tariful de cazare. La Pensiunea Vrancea, o camera single se inchiriaza cu 37 euro pe noapte de persoana, cu mic dejun inclus. In oras, puteti vizita biserici si muzee, dar foarte interesante sunt si imprejurimile: Casa memoriala Mos Ion Roata de la Campuri, Muzeul Alexandru Vlahuta de la Dumbraveni, Centrul etnografic de la Vanatori sau Monumentul Ecaterina Teodoroiu. Soveja este unul dintre cele mai cautate locuri ale Vrancei. La Pensiunea Zboina, puteti inchiria camere duble, in regim de demipensiune sau pensiune completa. Pretul variaza intre 46 si 59 RON pe zi de persoana. Principalele atractii ale zonei sunt manastirile Soveja, Poiana Marului si Schitul Brazi. In Lepsa se intalnesc pensiuni si hoteluri, posibilitatile de cazare fiind numeroase. Pensiunea Ignat are o capacitate de cazare de 12 locuri, la tariful de 75 RON pe zi, de camera. Pentru grupuri de persoane sau pentru sejururi mai mari de sapte zile, pretul poate scadea pana la 65 RON. LA Casa Banu, chiria costa intre 50 si 70 RON pe zi, in functie de tipul camerei. Pensiunea are o panorama deosebita asupra muntilor, putandu-se vedea foarte bine „Muntele Piramida”, despre care se spune ca are efecte energoterapeutice. In apropierea pensiunii se afla si o rezervatie naturala, cu flora si fauna deosebite. Pensiunea Lepsulet este construita in vecinatatea raului cu acelasi nume, intr-o zona puternic ozonata. Pensiunea se inchiriaza doar pentru grupuri de 6-10 persoane, la pretul de 50 RON de persoana pe zi. La cerere, proprietarii pot pregati masa, pot face foc de tabara sau turistii pot alege sa serveasca un gratar in curtea pensiunii.

 

Vrancea este recunoscuta mai ales pentru podgoriile intinse care imbraca tinutul. Panciu are o crama de peste 500 de ani, care se intinde pe trei kilometri, iar Odobesti, „orasul dintre vii”, gazduieste Beciul Domnesc, unde se gasesc vinuri recunoscute si peste hotare. De asemenea, zona ofera numeroase posibilitati de drumetii pe muntii Coza, Goru, Musat, Zboina-Frumoasa si Furu-Mare.

Elena HIRTAN

Gandul

.
Pe aceeaşi temă

02 Iulie 2012

Vizualizari: 5894

Voteaza:

Pelerinaj turistico-religios in Vrancea 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE