Sfanta Treime

Sfanta Treime Mareste imaginea.


Un om simplu calatorea pe un drum de tara, in tovarasia unui preot. Vorbind ei de una de alta, omul si-a aratat o nedumerire:

 
- Cuvioase parinte, nu pot intelege cum de in Sfanta Treime sunt trei Persoane care formeaza Una singura. Cum de Tatal, Fiul si Sfantul Duh sunt trei persoane unite, nedespartite, dar fara a se amesteca una cu cealalta ?

 
- Fiul meu, ii raspunse cu rabdare preotul, sunt si lucruri mai presus de gandirea noastra pacatoasa. Insa, ceea ce spui nu este atat de greu de priceput. Sa privim, de exemplu, soarele! Sa zicem ca sfera de foc, ce dainuieste acolo de veacuri, este Tatal.

Apoi, sa spunem ca lumina care ne vine de la soare este Fiul, Iisus Hristos, Ce a venit sa ne lumineze viata si sa ne scape de pacate. Apoi, caldura, care vine tot de la soare pentru a ne incalzi, sa zicem ca ar fi Sfantul Duh, Care, cu dragostea Sa, ne incalzeste mereu sufletele inghetate de rautate. Vezi tu, fiul meu, soarele cu lumina si cu caldura lui nu sunt unul si acelasi lucru si, cu toate acestea, cele trei raman diferite cand vorbim despre fiecare? La fel si in Sfanta Treime, Tatal, Fiul si Sfantul Duh sunt Unul si Acelasi Dumnezeu, Caruia noi, credinciosii, ne inchinam.

 
Omul, ca si toate celelalte vietati si lucruri, este creat de Dumnezeu din iubirea sa infinita. Dar omul este doar o creatura si intelepciunea sau puterile sale nici nu pot fi comparate cu cele ale Domnului. Insa, oamenii mandri pacatuiesc indraznind sa creada ca nimic nu este mai presus de ei si ca toate, mai devreme sau mai tarziu, le sunt accesibile. Omul credincios stie, insa, ca nu mintea si nici puterea, ci doar iubirea le poate cuprinde pe toate.

 

"Nadejdea mea este Tatal,

Scaparea mea este Fiul,

Acoperamantul meu este Duhul Sfant.

Treime Sfanta, marire Tie!”"

 

.

10 Martie 2006

Vizualizari: 48699

Voteaza:

Sfanta Treime 5.00 / 5 din 1 voturi. 4 review utilizatori.

Comentarii (4)

 • Iris CristescuPostat la 2014-06-13 08:47

  Minunata,povestirea!Va citesc mereu cu mare placere si cu mult respect.Dumnezeu sa ne binecuvinteze pe toti.Amin!

 • Cristina OnetePostat la 2011-02-10 18:16

  O minunata explicatie, buna si pentru cei mici si pentru cei mari. Poate e mai ales folositoare pentru noi pacatosii care, aflandu-ne la genunchiul broastei de-a lungul carierei noastre si capabili de a invarti cele mai complicate probleme ca sa le gasim solutii, uitam deseori ca frumusetea si adevarul sunt mai simple si mai evidente decat orice putem sa ne inchipuim noi cu mintea lumeasca.

 • Mihaela GavrilaPostat la 2010-11-23 16:03

  Si eu si fiica mea, v-am descoperit si va citim cu incantare.Va multumim

 • Andrei AdochiteiPostat la 2010-06-17 11:57

  Foarte frumos ! Va multumesc.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE