Ape tamaduitoare

Ape tamaduitoare Mareste imaginea.

Minunatele vindecări petrecute la agheasmă de la Mănăstirea Maicii Domnului de la marginea satului Kabile sunt foarte numeroase, mai multe chiar decât zilele mănăstirii. Despre unele dintre ele se ştie, despre altele nu, msă acest fapt nu are o importanţă prea mare pentru maica egumenă Minodora, pentru monahiile Pelaghia şi Magdalina, care întotdeauna au socotit că minunile sunt ceva mic şi neînsemnat şi că pe ele Dumnezeu le dă doar pentru întoarcerea la credinţă şi pocăinţa care conduce către viaţa veşnică. Insemnăm aici câteva dintre aceste minuni care - dă, Doamne! - să întărească credinţa în mijlocirea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu tuturor celor acelora care le citesc...

***
Maria Ghenceva din satul Ravneţ, de lângă Burgas, a adus-o la mănăstire pe fiica ei, Elena, care suferea nespus din pricina unei stări nervoase.

A petrecut trei zile în mănăstire, şi în acest timp au stropit-o pe fiică cu agheasmă. A primit uşurare încă de atunci. După ce s-au întors acasă au trimis o scrisoare maicilor prin care au anunţat că Elena s-a făcut sănătoasă pe deplin şi că a început lucrul.

***
Stefka Ivanova din Sliven, pe când era studentă, a căpătat, din cauza oboselii şi a tensiunii, o convulsie a buzelor. A venit la mănăstire, a fost stropită cu agheasmă şi s-a făcut sănătoasă pe deplin.

***
Nedealka Gheorghieva din Iambol, după un grav accident, a suferit o comoţie cerebrală. Nu mai putea să vadă, nici să-şi păstreze echilibrul. Multă vreme a zăcut în spital fără vreo îmbunătăţire a stării ei. A fost adusă la mănăstire, unde a rămas zece zile, spălându-se şi bând agheasmă din izvorul sfânt. S-a însănătoşit pe deplin la doar câteva zile după sosirea ei în mănăstire.

***
Jeleaza Teneva din satul Kaloianovo avea convulsii. In vis a văzut un om în vârstă, cu o barbă albă lungă, care a adus-o până la mănăstire şi i-a spus: „Acum te vei întâlni cu o soră, vei intra în biserică, vei aprinde lumânări, vei lăsa un dar, te vei spăla cu agheasmă şi te vei face sănătoasă." Când a venit la mănăstire, această prevestire s-a împlinit cu ea şi s-a însănătoşit pe deplin.

***
Nadejda Todorova din Nova Zagora suferea de o stare nervoasă severă. A venit la mănăstire într-o zi şi s-a stropit cu apă de la agheasmă. S-a însănătoşit pe deplin şi a început să lucreze.

***
Maria Atanasova din satul Rudnik de lângă Burgas s-a îmbolnăvit de un abces la rinichi. Mai mult de doi ani s-a tratat fără nici un rezultat şi n-a mai putut să lucreze. De la medicamente, sângele mai mult s-a otrăvit. După ce a stat opt zile în mănăstire şi a băut apă tămăduitoare, a primit mare uşurare.

Minuni, semne cereşti si tămăduiri
***
Mai jos, redăm câteva relatări despre minunatele tămăduiri de la agheasma Mănăstirii Sfânta Marina de la marginea satului Karan-Vărbovka, Ruse.

Iconomul Nikolai Stanaeov Kuşev, preot în satul Gorno Albanovo, Ruse, povesteşte că înainte cu 50 de ani un enoriaş de-al său, în vârstă de 20 de ani, era mut. De praznicul Mănăstirii Sfânta Marina, părinţii l-au dus acolo. După ce preotul slujitor i-a citit o rugăciune, i-a spus: „Rosteşte: apă!" Tânărul a pronunţat acest cuvânt. Apoi a mers la casa sa. S-a tămăduit şi a trăit până la vârsta de 70 de ani.

***
In 1966, o femeie din oraşul Elena, împreună cu fiul ei, Rumen, care nu putea să vorbească, a venit la mănăstire şi l-a rugat pe preot să-i citească o rugăciune. După rugăciune şi după ce a băut apă de la agheasmă, a vorbit, spunând aceste cuvinte: „Bună apă!" Această întâmplare e relatată de arhimandritul Veniamin, egumenul de astăzi al mănăstirii.

***
Pe data de 29 mai 1969, un copil orb a văzut. Insuşi arhimandritul Veniamin, care suferea de o laringită cronică, s-a tămăduit cu apă de la agheasmă. Povesteşte acelaşi că surorile monahii Agripina şi Natalia au primit tămăduire de la agheasmă. Cea de pe urmă suferea de boala basedow. Martorii povestesc despre tămăduirea unui orb din naştere, de tămăduiri de boli de rinichi, de muşcătură de câine turbat.

Peio Peev, librar ambulant din satul Teodosievo, regiunea Gorna Oreahoviţa, autor al broşurii Despre puterea agheasmei şi a istoriei ei, editată în anul 1941, relatează cu de-amănuntul cum a fost muşcat de un câine turbat şi cum rana adâncă s-a vindecat după după ce a umezit-o cu agheasmă de la Mănăstirea Sfânta Marina.

***
O fată de 25 de ani din Kărgeali, bolnavă de diabet şi cu vederea afectată, a venit aici, însoţită fiind de mama sa de la maşină până la biserică. După ce fata şi-a umezit faţa cu agheasmă, i-a vorbit unchiului ei, privindu-l, despre felul împletiturii pulovărului acestuia.

***
Monahia Glicheria, soră la Mănăstirea Prisovo, a venit cu o puternică inflamaţie la ochi, având dureri insuportabile. Se tratase la spital, însă fără nici un rezultat. A înnoptat la mănăstire, a luat apă sfinţită, iar după două săptămâni a trimis o scrisoare prin care relatează că după patru luni de dureri se simte mult mai bine.

***
Un bărbat din Stara Zagora, la întrebarea cum a călătorit din sat până la mănăstire pe vreme rea (lapoviţă), a răspuns că vine pentru a treia oară după agheasmă aici. A făcut spălături la amândoi ochii de trei-patru ori pe zi în jur de două minute, şi deja se simţea mai bine.

***
O femeie tânără din Goma Oreahoviţa a venit să mulţumească lui Dumnezeu şi Sfintei Marina că bătrâna la care locuia, după ce şi-a umezit ochii cu agheasmă de la izvorul mănăstirii, a văzut praf pe pahar şi din acel moment a înţeles că perdeaua de pe ochii ei a dispărut. De atunci, poate să citească ziarul.

***
„A venit la mănăstire o familie tânără din Ruse - povesteşte maica Marina - şi din convorbirea cu cei doi soţi am presupus că poate părinţii lor îi îndreptaseră către mănăstire, însă tânăra soţie a răspuns că în multe rânduri i-a rugat pe părinţii ei ca să o aducă la agheasmă, însă ei nu erau credincioşi şi nu au împlinit acea dorinţă a sa. Ea s-a izbăvit de boală cu apă tămăduitoare, scăpând de pietrele de la rinichi. Venise acum să mulţumească lui Dumnezeu şi Sfintei Marina."

***
Ştefan Stoianov din Părvomai a însemnat două minuni petrecute la agheasma din oraşul lor.
Doamna R.R. povesteşte următoarea întâmplare: în toamna anului 2006, a venit de la Cirpan la Părvomai o mamă cu fiica ei. Copila suferise un grav accident, aflându-se multă vreme în stare de inconştienţă la spital. Ca urmare, după lovitura la cap, acesta i-a rămas îndreptat în sus şi nu putea să privească spre picioare. Odată a visat că trebuie ca trei seri la rând să înnopteze la agheasma Sfântului Athanasie cel Mare. După trei miercuri rămase acolo, mult s-a bucurat că a început să vadă iarăşi normal!

***
In cartierul Debăr din Părvomai există agheasma Sfintei Parascheva. Cu zece ani în urmă, Anghel din satul Iabălkovo, care era paralizat, a fost adus aici. După ce a înnoptatla agheasmă, plecând spre sat, însoţitoarea lui nu a mai putut să-l prindă din urmă.

Fragment din cartea "Minuni, semne cereşti şi tămăduiri', Editura Sophia

Cumpara cartea "Minuni, semne ceresti si tamaduiri petrecute cu oameni obisnuiti ai zilelor noastre"

 

Pe aceeaşi temă

17 Septembrie 2018

Vizualizari: 456

Voteaza:

Ape tamaduitoare 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Ape tamaduitoare agheasma

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE