Arhimandritul Felix Dubneac - Scrisoare

Arhimandritul Felix Dubneac - Scrisoare Mareste imaginea.

Scrisoarea din 12 aprilie 1994

Dragii mei nepoti, Natalia si Valeriu, cu familia dumneavoastra,

Incerc sa va scriu din nou, ca poate veti primi recomandata si inregistrata. Si doua fotografii pe care le-am trimis: doua si iar alte doua. Intre timp am primit un telefon de la nepotul Petru Dubneac, din Soroca, fratele d-voastra Natalia. Mi-a facut mare placere si m-am bucurat despre cate mi-a putut spune, in cele cateva minute. Ii scriu si lui, tot recomandata, caci sa nu fie aceleasi apucaturi din partea postasilor: sa rupa si scrisoarea si fotografiile, cum au procedat aceia de la Chisinau.

Imi pare rau ca Basarabia nu poate scapa intreaga si sa fie libera sa-si croiasca o soarta dupa cum vrea, nu dupa voia stalinistilor-rusi.

Sa stii Natalia, ca dupa Sfintele Pasti, eu o sa ma retrag de aici din Detroit, in afara acestui oras, la o distanta de o ora de mers cu masina. Dar scrie-mi tot aici, in Detroit. Mai tarziu iti voi da noua adresa si telefonul de la Manastirea Adormirea Maicii Domnului.

Ma bucur ca pastrezi limba noastra romaneasca. Si inveti si copiii sa o vorbeasca. Valeriu, sotul, stie romaneste, sa-mi scrie si el vreo cateva randuri.

Pentru ca se apropie Sfintele Sarbatori ale Invierii Domnului Iisus Hristos, de pe acuma va felicit cu bune doriri de sanatate, la toata familia d-voastra si va zic: Hristos a inviat!

Va imbratisez cu tot sufletul de unchi.
Arhimandritul Felix Dubneac.

P.S. Eu am primit pana acuma doua scrisori in plic si o fotografie frumoasa, in uniforma militara.
Iti multumesc Natalia si inca o data zic: Hristos a inviat !

Arhimandritul Felix Dubneac

From: Arhim. Felix Dubneac, 19959 Riopelle str., Detroit, Michigan-48203, U.S.A.

Remarca: Pe marginea acestui articol mentionez ca intr-adevar adeseori nu ajungeau la destinatie scrisorile expediate de unchiul, sau erau verificate, adica le primeam dezlipite. Permanent cat au fost comunistii la putere nu am avut parte de libera exprimare. Slava Domnului ca totul s-a terminat. Eu ma mandresc cu astfel de unchi ca a fost un adevarat patriot al neamului romanesc. In toate scrisorile familiale nu uita sa ne povatuiasca, sa ne insufle credinta in Dumnezeu si mandria si dragostea de neam.

Cu dragoste,
Natalia Dubneac-Chioru, nepoata Arhimandritului Felix Dubneac.

Despre autor

Natalia Dubneac Natalia Dubneac

Colaborator
4 articole postate
Publica din 12 Februarie 2010

07 Iunie 2010

Vizualizari: 996

Voteaza:

Arhimandritul Felix Dubneac - Scrisoare 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE