Ce pot sa fac ca sa se echilibreze situatia?

Ce pot sa fac ca sa se echilibreze situatia? Mareste imaginea.

Sunt într-o relaţie cu un bărbat musulman si ne-am căsătorit în religia lui, dar în a noastră nu. Este păcat? Ce pot să fac ca să se echilibreze situaţia?

Doamne, Doamne! M-am urcat pe sârmă şi am căzut. Ce să fac, să mă echilibrez pe sârmă? © A! Nu mai eşti pe sârmă, fata maicii! Dar eşti omul lui Dumnezeu. Acum acceptă situaţia, iubeşte-ţi bărbatul, fii credincioasă lui şi roagă-te lui Dumnezeu să te lumineze ce să faci acum. Nu este păcat că iubeşti un bărbat musulman. Pentru că iubirea nu este păcat. Ci este păcat că te-ai lepădat de Hristos! Este păcat că nu ai binecuvântare pentru iubirea ta! Si iubirea ta este vulnerabilă. Dar asumă-ti consecinţele, roagă-te şi - cine ştie? Apostolul spune că bărbatul [necredincios] se mântuieşte prin femeia sa [credincioasă]. Dar, dacă te-ai dus la religia lui, lucrurile sunt mult mai grave. Te-ai lepădat de Dumnezeu! Acolo se face o rugăciune de lepădare.

Cunosc persoane care s-au căsătorit aşa, cu oameni de altă credinţă, cu musulmani, care şi-au găsit calea să-şi păstreze credinţa şi şi-au convins şi bărbaţii să le respecte credinţa. Una din persoanele acestea îmi scria că s-a căsătorit c-un musulman, a zis că-i respectă credinţa, o iubea, şi, la un moment dat, a întrebat-o după câteva luni: „Cum e credinţa voastră?". Şi ea începe să-i spună cum e credinţa ortodoxă. Dar el zice: „Nu, nu, la tine cum e, că nu văd nici un semn. Cum se manifestă la voi credinţa? Că uite - vezi? - noi ne ducem, ne rugăm, ne aşezăm într-o anumită poziţie, la voi cum e, nu-i nimic din toate astea? E numai ceva în capul vostru?". Şi aşa s-a ruşinat săraca şi m-a rugat s-o învăţ să-i arate, să-i spun cum să facă... Şi a început să facă. Şi el mergea cu ea, în perioadele de vară, la o mănăstire, la o biserică, în altă ţară decât în ţara lui, şi o ducea o dată pe lună sau cum o ducea, o respecta, o ducea să-i arate cum e credinţa ei.

Grea alegere ai făcut. Ne complicăm, nu ştiu de ce ne complicăm, dar Dumnezeu este cu noi, ne ajută în orice situaţie am fi, dacă noi ne întoarcem la El. Nu neapărat părăsind bărbatul respectiv, ci pur şi simplu te întorci la Dumnezeu, şi atunci lucrurile se aşază.

Monahia Siluana Vlad

Fragment din cartea "Trăirea ortodoxă în contextul provocărilor de azi", Editura Doxologia

Cumpara cartea "Trăirea ortodoxă în contextul provocărilor de azi" 

Pe aceeaşi temă

16 Iunie 2022

Vizualizari: 447

Voteaza:

Ce pot sa fac ca sa se echilibreze situatia? 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

casatoria nunta

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE