Curatarea si ingrijirea scalpului: sfaturile noastre de frumusete!

Curatarea si ingrijirea scalpului: sfaturile noastre de frumusete! Mareste imaginea.

Frumusețea părului este direct legată de sănătatea scalpului: nu putem avea păr frumos fără scalp sănătos. Uităm adesea importanța acestui aspect pentru dezvoltarea și întreținerea părului sănătos și puternic și numai după apariția problemei ne gândim și la curățarea scalpului. Mâncărimea, roșeața, descuamarea nu sunt cu siguranță de dorit, mai ales că aceste probleme pot fi ușor prevenite cu câteva acțiuni simple, inclusiv cu atenție sporită la produsele pe care le utilizați, produse de calitate pe care le puteți găsi la Reduceri Black Friday 2021, la esteto.ro. Să vedem împreună cum să calmăm iritațiile și durerile scalpului, dar și cum să le prevenim.

Care sunt cauzele problemelor scalpului?

Iritația și durerea la nivelul scalpului sunt situații patologice experimentate atât de femei, cât și de bărbați și pot fi mai mult sau mai puțin intense și persistente, în funcție de caz. Care sunt cauzele problemelor scalpului? Pielea produce deșeuri metabolice ca urmare a activităților sale de reînnoire celulară, cheratină și fibre și, de asemenea, primește deșeuri din alte organe și țesuturi prin fluxul sanguin. În unele situații, poate apărea o acumulare de deșeuri metabolice, atât datorită unui deficit al sistemului sau de purificare, cât și unui aport excesiv de deșeuri din alte țesuturi. La aceasta trebuie adăugate niște obiceiuri proaste, de exemplu o dietă bogată în proteine animale, grăsimi, zaharuri, alcool, cofeină, nicotină, lipsa sportului, consumul de droguri și stresul inevitabil.

Această situație poate provoca boli severe ale scalpului, care afectează exteriorul sub diferite forme:

Scalpul iritat: asta este cea mai ușoară și mai frecvența problemă , în special la vârsta adultă și este o consecință directă a inflamației pielii. Este un sentiment de iritare, care anticipează apariția altor probleme. Poate fi cauzat de psoriazis, infecții bacteriene, mătreață, uscăciune, alergii, păduchi, arsuri solare, dar și de stres simplu.
Descuamarea scalpului: pielea scalpului se descuamează, situație foarte des cauzată de mătreață, modificări hormonale, agenți externi, dar și inflamații precum dermatita seboreică și psoriazis și utilizarea produselor agresive.

Excesul de sebum: glandele sebacee din scalp produc exces de sebum, provocând mâncărime, durere și, ulterior, căderea părului, acnee, puncte negre sau foliculita.

Foliculita scalpului: o micoză cauzată de o bacterie care este prezentă în mod normal pe scalp, dar în anumite condiții atacă foliculii de par. Apare sub formă de roșeață, inflamație și cruste.
Căderea părului: acesta este un caz rar, dar dacă continuați să neglijați problema, asta este ceea ce puteți obține, din păcate.

Toate aceste situații legate de sănătatea cuiva, pentru care scalpul poate acționa ca un excelent clopot de alarmă pentru a evidenția ceva greșit. Cu toate acestea, foarte des, înainte de a merge la dermatolog, trebuie să reflectăm la modul în care ne-am tratat părul: folosim în exces placa de păr? Ne vopsim acasă fără prea multă expertiză? Poate că folosim produse agresive fără să ne facem griji pentru ele? Aici, în cea mai mare parte - și din fericire - nu este vorba de boli, ci de îngrijirea slabă a scalpului și părului. Trebuie astfel să folosiți numai produse bune, precum Produse Londa și altele prezente la esteto.ro.

Trebuie, de asemenea, să eliminați toxinele de pe scalp pentru a readuce pielea în condiții fiziologice normale, menținând în același timp funcțiile de protecție ale mantalei hidroacid-lipidice a pielii. Trebuie să promovăm oxigenarea celulelor, normalizând înlocuirea părului, încetinind căderea părului, facilitând regenerarea și contracarând mătreața și sebumul.

Cea mai bună armă pentru a gestiona problemele scalpului este să evalueze bine ceea ce a fost folosit până acum și, dacă este necesar, să le schimbați. De fapt, nu toate șampoanele sunt potrivite pentru nevoile speciale ale pielii noastre. Fiecare persoană are propriile nevoi și, din păcate, acest lucru este adesea uitat odată cu obiceiul de a alege șamponul, acordând poate mai multă atenție parfumului decât eficienței sale. Șamponul trebuie să elimine în mod eficient murdăria și trebuie să curețe, evitând deteriorarea filmului hidro-lipidic și respectând așa-numitul factor natural de hidratare.

05 Octombrie 2021

Vizualizari: 495

Voteaza:

Curatarea si ingrijirea scalpului: sfaturile noastre de frumusete! 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

ingrijirea parului

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE