Daca acum ar fi aparut Iisus printre noi, ati fi putut dumneavoastra sa-L recunoasteti?

Daca acum ar fi aparut Iisus printre noi, ati fi putut dumneavoastra sa-L recunoasteti? Mareste imaginea.

Dacă acum ar fi apărut Iisus printre noi, aţi fi putut dumneavoastră să-L recunoaşteţi - nu pentru faptul că ştiu că este El, ci pentru că este El?

- In primul rând nu-L voi recunoaşte şi nu mă voi închina. Pentru că despre acest gen de aventurişti a vorbit Hristos: mulţi vor veni în numele Meu, spunând că sunt Eu (Luca 21, 8; Matei 24, 5; Marcu 13, 6) şi ne-a pus în gardă: nu mergeţi în urma lor (Luca 21, 8). In al doilea rând, venirea lui Hristos va fi clară pentru toată omenirea: ca fulgerul ce fulgeră de la un capăt al cerului, strălucind până la celălalt capăt, aşa va fi Fiul Omului în ziua Lui (Luca 17, 24). In afară de asta, ştim că până atunci va veni şi antihristul. De aceea, dacă doriţi să ştiţi dacă a venit timpul Apocalipsei sau nu, vă dau un sfat simplu: urmăriţi canalul de televiziune NTV (Canal de televiziune rusesc ce caută să aducă cât mai multe ştiri şocante).

Din punct de vedere iudaic, venirea lui Mesia în lume nu poate fi discretă. El trebuie să fie un conducător mondial - conducătorul Israelului, care va da poporului israelit putere asupra întregii lumi. Iisus nu a făcut aceasta. De aceea, iudeii, în majoritatea lor, nu L-au primit. Astfel, cel pe care evreii îl vor primi ca şi pe un Hristos va trebui să răspundă
aşteptărilor lor. Acesta trebuie să fie un politician de mare succes ce şi-a creat cariera cu multă măiestrie. Trebuie să fie un conducător mondial, de origine evreiască. Trebuie să fie încoronat de către israeliteni în acel loc în care se află acum o clădire musulmană - moscheea lui Omar, din cauza căreia astăzi au loc toate aceste conflicte armate în Orientul Mijlociu. Astfel, mai întâi va fi aruncată în aer moscheea lui Omar, apoi în acel loc va fi construit templul lui Solomon, după care acolo va fi încoronat împăratul Israelului, care va fi desigur arătat pe toate canalele de televiziune. Vă asigur că toate acestea nu vor rămâne ascunse.

In anii ‘20 circula o istorioară foarte interesantă. Emigranţii ruşi au arendat un apartament dintr-o clădire cu multe etaje pentru a înfiinţa o biserică - o clădire separată nu a putut fi cumpărată. La început, totul a fost bine: citeau în linişte din Psaltire, canoane, acatiste... Apoi a sosit Paştele. In timpul serviciului divin ce se oficia noaptea, toţi au strigat: „Hristos a înviat!”. Vecinii desigur nu au putut dormi toată noaptea. Aşa că, revoltaţi, dimineaţa au început să strângă semnături cu scopul de a închide această biserică. Strângându-le, şi-au adus aminte că în acest bloc mai locuieşte şi un rabin şi era foarte important ca rabinul, o persoană influentă în primărie, să semneze şi el. Aşa că aceşti organizatori ai protestului vin la rabin, îl roagă să semneze, dar el le zice: „Nu voi semna!”. Ceilalţi îl întreabă: „Cum? Pe dumneavoastră nu v-au deranjat noaptea trecută?”. Rabinul răspunde: „M-au deranjat”. - „Oare nu aţi auzit cum strigau, cum urlau?”. - „Am auzit”. - „Atunci de ce nu protestaţi împotriva acestora?”. Inţeleptul rabin a răspuns: „Dacă eu aş fi fost sigur că l-am găsit pe Mesia, strigam şi mai tare decât ei”. Aceasta e o latură specifică iudaismului: dacă ei vor fi convinşi că L-au aflat pe Mesia, vor striga şi va şti toată lumea că L-au aflat. în mod sigur vor arăta aceasta şi la televizor. De aceea, vă spun: urmăriţi NTV-ul - acolo vă vor arăta toată procedura în regim on-line.

De aceea, eu nu intenţionez să-L caut pe Hristos printre ascultătorii din această sală. Cu atât mai mult că eu am experienţa dialogului cu „hristos”. Am vorbit cu el trei ore - este vorba de tovarăşul Vissarion din Siberia. A fost o discuţie interesantă, am descris-o mai pe larg în cartea „Daruri şi anateme”, în capitolul „S-a învechit oare Noul Testament?”. Acesta este argumentul îndrăgit al tuturor sectelor: cum de preoţii Vechiului Testament nu l-au recunoscut pe Hristos şi l-au răstignit, aşa cum zic ei, noi negăm astăzi...? Apoi îi vor aminti pe: Rerih, Vissarion, Mun, Habbarda şi aşa mai departe. Cum s-ar spune, se adaugă după gust ce nu e de folos să se înlăture...

Diacon Andrei Kuraev

Fragment din cartea "Răspunsuri către tineri", Editura Reintregirea

Cumpara cartea "Răspunsuri către tineri"

 

Pe aceeaşi temă

14 Martie 2023

Vizualizari: 363

Voteaza:

Daca acum ar fi aparut Iisus printre noi, ati fi putut dumneavoastra sa-L recunoasteti? 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

hristos iisus hristos

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE