Dorurile inimii

Dorurile inimii Mareste imaginea.

Nu va uita inima mea de Hristosul meu, ca sa nu fiu nemultumit pentru orice maruntis! Nu va ramane inima mea de piatra, ca sa nu faca propaganda nelegitima. Nu va fusari inima mea cercetarea minutioasa a greselilor, ca sa nu se impovareze inutil. Nu va rani inima mea pe nici un frate, ca sa nu fie prigonitoare de Hristos.

Pacatul imi desparte inima in farame. Departarea de Mire faramiteaza esentialul. Ce voi pretui mai mult pe lumea aceasta, daca nu dragostea pentru Hristos? Mi-e dor de Soarele dreptatii, in aceasta lume a inechitatii. Acest dor ma arde, dar valvataia nu e cea din infern. Mi-e dor de Sion, inceputul bucuriei mele. Mi-e dor de glasul Tau duios. Mi-e dor de Casa vesniciei. Poate nu voi vedea Parisul, dar ajuta-ma, Doamne, sa devin cetatean al Ierusalimului ceresc.

Batranul harismatic, duhovnicul, ma calauzeste prin labirintul acesta inselator. Da-i, Doamne, putere si har! Talharul pocait de pe Golgota a devenit cetatean al Raiului: da-mi, Doamne, pocainta lui! Tanjesc dupa simplitatea si armonia Bisericii primare, dupa comuniune frateasca si frangerea painii. Nu ma parasi, Doamne Dumnezeule al inimii mele! Voi renunta la obiceiurile pagane si la indiferenta religioasa, pentru a gati loc luminii.

Zugraveste, Doamne, icoana Rastignirii Tale in inima mea! Invierea Ta sa devina indispensabila trairii mele. Imparatia Ta nu mi se impune prin decret, ci se lasa cucerita prin smerenie. Da-mi, Doamne, aceasta virtute! La ceas de Psaltire, viziteaza-ma la stejarul Mamvri din sufletul meu. Culorile moarte ale viciilor si liniile neinsufletite ale egoismului meu nu pot zugravi chipul lui Hristos in icoana inimii mele. Voi relua Predania apostolilor si nu voi mai face exceptii fara noima. Zideste o biserica in inima mea, Doamne al iubirii vesnice!

Marius Matei

Despre autor

Marius Matei Marius Matei

Senior editor
256 articole postate
Publica din 29 Octombrie 2010

Pe aceeaşi temă

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 1740

Voteaza:

Dorurile inimii 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE