Dumnezeu este Iubire, iar unde este Iubire acolo este si Dumnezeu

Dumnezeu este Iubire, iar unde este Iubire acolo este si Dumnezeu Mareste imaginea.

Incep cu a enumera unele din cele mai insemnate citate biblice despre Iubire si Dumnezeu:

"Invatatorule, care porunca este mai mare in Lege? El i-a raspuns: Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau, cu toata inima ta, cu tot sufletul tau si cu tot cugetul tau. Aceasta este marea si intaia porunca. Iar a doua, la fel ca aceasta: Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti. In aceste doua porunci se cuprind toata Legea si proorocii." (Matei 22, 36-40).

"De Ma iubiti, paziti poruncile Mele." (Ioan 14, 15).

"Porunca noua dau voua: Sa va iubiti unul pe altul. Precum Eu v-am iubit pe voi, asa si voi sa va iubiti unul pe altul. Intru aceasta vor cunoaste toti ca sunteti ucenicii Mei, daca veti avea dragoste unii fata de altii." (Ioan 13, 34-35).

"Adevarat zic voua, intrucat ati facut unuia dintr-acesti frati ai Mei, prea mici, Mie Mi-ati facut." (Matei 25, 40).

"Cel ce nu iubeste n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este iubire." (I Ioan 4, 8)

"Pe Dumnezeu nimeni nu L-a vazut vreodata, dar de ne iubim unul pe altul, Dumnezeu ramane intru noi si dragostea Lui in noi este desavarsita." (I Ioan 4, 12).

"Dragostea indelung rabda; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieste, nu se lauda, nu se trufeste. Dragostea nu se poarta cu necuviinta, nu cauta ale sale, nu se aprinde de manie, nu gandeste raul. Nu se bucura de nedreptate, ci se bucura de adevar. Toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda. Dragostea nu cade niciodata. (...) Si acum raman acestea trei: credinta, nadejdea si dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea." (I Corinteni 13).

Daca urmaresti firul vietii omului, in paralel cu invatatura crestina, mai ales cea din Noul Testament ,observi ca au in comun un lucru esential: Dragostea !

Privind la viata omului, observam ca:

1. suntem conceputi din iubire (iubirea celor doi soti si a lui Dumnezeu)

2. ne nastem din iubire (o mama adevarata care isi iubeste copilui, chiar de cand e zamislit, il naste, acceptand jertafa nasterii, cu toate durerile si riscurile ei pentru o noua viata, pe cand acea femeie care nu-si iubeste copilul, ori il avorteaza, ori il abandoneaza dupa nastere, din egoism)

3. crestem de mici cu dragoste (parintii care-si iubesc copilul se sacrifica sa-l creasca si sa-l educe cu toate greutatile care sunt, pe cand cei iresponsabil si lipsiti de dragoste parinteasca, ori il abandoneaza, ori ii ignora educatia si cele necesare pentru buna crestere)

4. traim prin iubire (oamenii pot convietui daca dau dovada de un minim de respect si de dragoste intre ei, altfel cand lipsete dragostea isi face loc ura si ajung sa-si faca rau pana chiar a lua viata unul altuia si astfel e evident ca tot prin dragoste traim)

5. si chiar si pentru cei care nu mai sunt printre noi tot dragostea ne leaga de ei (ii pomenim la biserica, facem milosteni pentru ei si asta tot din dragoste, cum se spune tot in Biblie, "dragostea nu cade niciodata")

Si bineinteles nu in ultimul rand la toate aceste etape contribuie in primul rand bunul Dumnezeu, cu marea sa iubire, prin purtarea lui de grija atat pentru cresterea fizica, educativa si spirituala cat si pentru a ne calauzi pasii spre mantuire ca in final sa avem parte de fericire.

Practic acest ciclu se repeta pentru fiecare om facand ca existenta noasta dealungul timpului, in care s-au succedat atatea generatii, sa fie posibila tot datorita Dragostei.

Astfel, Creatorul nostru, bunul Dumnezeu, atat prin viata noastra cat si prin invatatura crestina lasata noua prin Sfanta Biserica (Biblie, Vietile Sfintilor etc.) ne arata ca ESENTA VIETII si a LEGII CRESTINE este DRAGOSTEA, o dovada clara ca suntem creati de Cel care nea vorbit prin Mantuitorul Iisus Histors Fiul Lui Dumnezeu, Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu Fecioara Maria, Apostoli, Porooroci si Sfinti Pariniti unind toate acest invataturi in jurul iubirii.

S-ar mai pune intrebarea, dar cum impinim adevarata iubire?

Raspunsul il avem de la Mantuitorul, cel desavarsit in iubire, care spune: "De Ma iubiti, paziti pornuncile Mele" si in alt loc spune "Intrucat ati facut unuia dintr-acesti frati ai Mei, prea mici, Mie Mi-ati facut.", cumva spus implinim adevarata iubire in masura in care pazim pruncile Domnului si in masura in care ne iubim aproapele.

Cu iubire si stima, va urez sa va iubiti mult intre voi.

Mihai Grigore

Despre autor

Colaborator
2 articole postate
Publica din 08 Aprilie 2011

Pe aceeaşi temă

30 Iulie 2012

Vizualizari: 19138

Voteaza:

Dumnezeu este Iubire, iar unde este Iubire acolo este si Dumnezeu 5.00 / 5 din 1 voturi. 2 review utilizatori.

Comentarii (2)

  • Robert-Nick RevnicPostat la 2013-10-13 03:41

    Cât de frumoasă este dragostea faţă de Dumnezeu şi cât de simplu o putem afla.Trebuie doar să o căutăm.Depinde doar de voinţa noastră.Pentru a-l găsi pe Dumnezeu,trebuie mai întâi să-l căutăm.Iar El ne va dechide uşa precum este scris:"Bateţi şi vi se va deschide".

  • simy greenPostat la 2012-12-10 02:14

    Doamne ...cat de frumos a fost acest articol, cat de mult am simtit pe Dumnezeu aproape de mine,va multumesc din suflet pentru ca l ati scris. Dumnezeu sa va binecuvanteze!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE