E nevoie sa suferim pentru a ne intoarce la Dumnezeu?

E nevoie sa suferim pentru a ne intoarce la Dumnezeu? Mareste imaginea.

Maică,

Am simţit pe pielea mea că în momentele de suferinţă, şi mai ales atunci când ai conştiinţa faptului că ai greşit tu, faţă de tine, faţă de Dumnezeu, faţă de un om şi-ţi pare rău din tot sufletul, atunci ai cea mai mare dragoste şi atenţie pentru suferinţele celorlalţi; acestea sunt momente binecuvântate, atunci simţi că eşti viu (probabil e greu sau imposibil să trăieşti permanent la intensitatea aceea). Mi s-a întâmplat asta după o perioadă în care m-am îndepărtat de Dumnezeu, am greşit, am realizat ce s-a întâmplat şi suferinţa m-a făcut să-L redescopăr. Abia acum înţeleg într-un fel sensul acestei întâmplări.

Deci, să cred că era neapărat nevoie să cad ca să înţeleg?

D.

***

Draga mea D.,

Nu! Nu! Ci ai căzut pentru că ai refuzat să înţelegi fără să cazi, pentru că nu îndrăzneai să trăieşti la adâncimea inimii, ci preferai s-o împietreşti, ca nu cumva să simţi ce te-ar fi „deranjat“ din ce aveai atunci de făcut. Dar când ai căzut, te-a durut (marele şi minunatul dar dat nouă de Dumnezeu, la cădere), şi durerea, ajunsă mai mare decât plăcerea pentru care te-ai îndepărtat de Dumnezeu, ţi-a înmuiat inima şi ai auzit şi simţit dragostea lui Dumnezeu din ea. Domnul e acolo, în inima noastră, dar noi nu suntem acolo şi preferăm să o înfăşurăm într-o carapace de nesimţire tare ca piatra, ca să nu ne doară inima şi să nu ne „batem capul“!

Necazurile ne înmoaie inima, dar n-am avea necazuri dacă am trăi cu inima înmuiată de dragoste de Dumnezeu şi de aproapele. Atunci, orice durere ar fi dragoste vie, jertfelnică. Dar noi nu vrem să jertfim nimic şi ne împietrim. Această inimă de piatră ne face să ne purtăm într-un fel în care provocăm necazuri celor din jur şi, prin ei, şi nouă! Acesta este cercul blestemat al urii şi violenţei în care intrăm prin refuzul poruncii iubirii de Dumnezeu şi de semeni. Durerea din necazuri este chemarea plină de iubire a lui Dumnezeu să ne oprim, şi să-L cunoaştem, şi să alegem să trăim cu El, în El, Viaţa Lui, Bucuria Lui!

Cu dragoste şi înţelegere,

şi încredere,

M. Siluana

Pe aceeaşi temă

07 Aprilie 2016

Vizualizari: 1303

Voteaza:

E nevoie sa suferim pentru a ne intoarce la Dumnezeu? 5.00 / 5 din 1 voturi.

Cuvinte cheie:

suferinta de ce suferim

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE