Implicarea tinerilor in viata Bisericii

Implicarea tinerilor in viata Bisericii Mareste imaginea.

"Hristos, Biserica si tinerii" - este un proiect care cultiva relatia bisericii cu tinerii. As fi lasat sa se desfasoare discret acest program, cum de altfel se si desfasoara in biserica noastra. Dar, in seara zilei de 20 noiembrie intrunirea a fost cu totul altfel.

Le-am vorbit despre activitatea Sfantului Pavel la Filipi si despre scrisoarea catre Filipeni, care pune in evidenta sufletul cald al Sfantului Pavel si dragostea pe care a aratat-o filipenilor pentru generozitatea lor, dar mai ales pentru atasamentul lor fata de Evanghelie.

Am facut lucrul acesta cu mult patos, binestiind legatura de sange dintre noi si filipeni.

Am socotit, dupa cum spune parintele Staniloae, ca aceasta scrisoare este adresata sufletului romanesc. Am pornit mai departe sa analizez implicarea tinerilor in viata bisericii si mai ales modul de aplicare a sfaturilor pauline din aceasta epistola, scrisa in anul 62 in temnitele Romei.

Simtind sufletul acestor tineri, am cautat sa pregatesc cu ei biserica de maine, caci ei sunt viitorul si, tinand cont de inalta lor pregatire si de implicarea lor in viata bisericii, am socotit de cuviinta ca, dupa chemarea fiecaruia, sa-i rog sa se implice in activitatea social-culturala, misionara si caritabila a parohiei.

De indata, atrasi fiind de propunerea mea, fiecare si-a oferit disponibilitatea de a participa fie la traducerea istoricului bisericii in limba engleza, fie la intensificarea activitatilor sociale, descoperind cazuri sociale pe care sa le preluam, in grija bisericii. Unii s-au referit la rolul site-ului in viata bisericii si la actualizarea continua a acestui site. Altii, aratand grija fata de semeni, au propus ca toata activitatea desfasurata in cadrul centrului social, aflat in constructie, sa se regaseasca pe site. Altii s-au oferit pentru implicarea in viata administrativ-gospodareasca a bisericii. Elita acestor tineri a si pornit in intensificarea activitatii misionar-pastorale in cadrul parohiei.

A fost o seara cu totul aparte. Sufletul meu a descifrat in ei chipuri minunate, asemenea romanilor de altadata, si am socotit ca implicarea tinerilor in viata bisericii in¬seamna salvarea neamului.|
Am descoperit atata energie creatoare incat am ramas uimit de potentialul lor sufletesc, inca neexploatat. I-am simtit asa cum sunt ei: sensibili, framantati de proble¬me grele, cu gandul unor neimpliniri, dar mai ales, neluati in seama de nimeni. Acolo, in sufletele acestea minunate, de care m-am indragostit, trebuie sa salasluiasca Hristos. Din seara aceea privesc altfel viata bisericii! M-am imbogatit si sper ca asteptarile mele sa prinda contur in munca mea cu ei. Sunt minunati! imi motiveaza existenta. Astept si pregatesc cu nerabdare si alte intalniri. Am in suflet o comoara pe care vreau sa le-o incredintez. Fara ei, viata mea este trista si fara rost: as vrea sa-i fac sa inteleaga ca pentru mine ei reprezinta sufletul Bisericii Lui Dumnezeu, ca lor, asa cum spunea si Sfantul Apostol Pavel, le sunt da¬tor continuu, spre imbogatirea lor, caci caut in ei nu darul lor, ci rodul care prisoseste, in folosul lor (Filipeni 4,17).

Parintele Dinu Pompiliu

.

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 761

Voteaza:

Implicarea tinerilor in viata Bisericii 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE