Importanta omului in viata semenilor

Importanta omului in viata semenilor Mareste imaginea.

Asa cum Lui Dumnezeu ii place sa vada ca inima noastra plange dupa El, tot asa si omului ii place sa vada ca alt om plange dupa/pentru el. Te simti important cand vezi ca tu contezi pentru cineva. Viata simti ca nu are farmec, uneori, daca nu simti ca esti important pentru cineva.

Vrei uneori sa fii totul pentru cineva, sa simti ca nimeni nu este mai important decat tine pentru acea persoana. Oare nu asa simte si Dumnezeu privindu-ne pe noi? Iar noi acordam atentia noastra oamenilor din jur, de parca ei ar fi cei mai importanti pe pamant pentru existenta noastra, ignorand pe Cea mai importanta Persoana din viata noastra, Cea fara de care am fi morti, Cea careia ar trebui sa Ii acordam intreaga noastra atentie si iubire: Sfanta Treime.

Sfanta Treime ne iubeste neconditionat, iar noi iubim pamantenii.

Porunca "Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti!" nu inseamna sa iubesti doar pe aproapele tau, si aici intervine invatatura Domnului care ne invata pe cine trebuie sa iubim mai presus de noi insine, de mama, tata, frate si orice alt pamantean: "Cine iubeste pe tata ori pe mama mai mult decat pe Mine, nu este vrednic de Mine; si cine iubeste pe fiu ori pe fiica mai mult decat pe Mine, nu este vrednic de Mine." (Evanghelia dupa Matei cap.10)

Asadar sa iubim in primul rand pe Dumnezeu, apoi pe aproapele nostru si pe noi insine. Iubind pe aproapele nostru, dandu-i de mancare, aratam si iubirea fata de Dumnezeu, caci:

"Flamand am fost si Mi-ati dat sa mananc; insetat am fost si Mi-ati dat sa beau; strain am fost si M-ati primit; gol am fost si M-ati imbracat; bolnav am fost si M-ati cercetat; in temnita am fost si ati venit la Mine. Atunci dreptii Ii vor raspunde, zicand: Doamne, cand Te-am vazut flamand si Te-am hranit? Sau insetat si Ti-am dat sabei? Sau cand Te-am vazut strain si Te-am primit, sau gol si Te-am imbracat? Sau cand Te-am vazut bolnav sau in temnita si am venit la Tine? Iar Imparatul, raspunzand, va zice catre ei: Adevarat zic voua, intrucat ati facut unuia dintr-acesti frati ai Mei, prea mici, Mie Mi-ati facut." (Sfanta Evanghelie dupa Matei cap.25)

Cu totii avem menirea de a influenta viata cuiva din lume; a unuia sau a mai multora. Asadar aveti grija sa o influentati in bine. Si ca sa stiti daca e bine ce faceti, intrebati-va inainte: "Ce-ar face Iisus in locul meu daca ar fi aici? I-ar spune asta? I-ar face asta?"

Cu totii suntem instrumentul Lui Dumnezeu pe pamant, avem lucrari de infaptuit, lucrari cu propriile noastre suflete si cu vietile altora. Asadar, sa avem grija ca ceea ce facem pe pamant sa fie pe placul Domnului.

Cand facem bine semenului nostru, Duhul Sfant din noi se bucura, caci Dumnezeu se bucura.

Ana-Maria Lupu

Despre autor

Ana-Maria Lupu Ana-Maria Lupu

Colaborator
25 articole postate
Publica din 15 Iulie 2010

Pe aceeaşi temă

03 August 2012

Vizualizari: 2431

Voteaza:

Importanta omului in viata semenilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE