JOACA DE-A DUMNEZEU!

JOACA DE-A DUMNEZEU! Mareste imaginea.

Începutul mileniului al III-lea a fost puternic zdruncinat de către cel mai mare flagel al omenirii − terorismul. An de an, se înregistrează sute de morţi şi de răniţi, în urma atentatelor teroriste. Numai cu câteva zile în urmă a avut loc, din păcate, două atentate teroriste sinucigaşe în Belgia, care s-au soldat cu 34 de morţi şi peste 250 de persoane spitalizate.

Ce este terorismul? Se cunosc peste o suta de definitii ale terorismului, toate reunite in jurul a trei elemente comune: utilizarea violentei, obiectivele violenteisi intentia de a intimida psihologic grupul-tinta. Unul dintre cercetatori descrie cinci caracteristici speciale ale terorismului: este premeditat, este directionat catre un grup-tinta, este violent, este antisocial si este influentabil pentru a-si atinge scopul. Din păcate, constatăm astăzi că terorismul nu este o filozofie, nu e o lozinca, ci este cel mai mare flagel al omenirii. Adepţii acestui fenomen l-au transformat într-o religie. Mai mult, a devenit un mod de viaţă, dar şi principala problemă globală a umanitatii.

Ce a determinat apariţia terorismului şi unde? Un lucru e cert şi anume că terorismul îşi are obârşia pe la începuturile omenirii şi că a evoluat de-a lungul istoriei, sub diferite forme. Terorismul actual, în special, sub forma sinucigaşilor, a apărut în Orient. Atentatele teroriste din zilele noastre au două caracteristici esenţiale: sunt puţin probabile din perspectiva oricărei analize rationale, bazate pe date şi informaţii, dar au un impact devastator. Specialiştii au determinat mai multe cauze care au determinat apariţia terorismului. În primul rând, ar fi lupta pentru supremaţia puterii în lume. Se urmăreşte crearea unei a treia putere mondiale din ţările arabe producătoare de petrol, renaşterea islamului şi constituirea “statului Islamic” la nivel mondial. În al doilea rând, ar fi sărăcia lucie din unele ţări şi regiuni din Orientul Mijlociu, adică “bomba” socială. În al treilea rând, ar fi frustrările, neputinţele şi nemulţumirile personale ale diverşilor indivizi. Şi nu în ultimul rând, interesul financiar, având în vedere că aceşti “kamikaze” primesc o recompensă financiară pentru “jertfa” lor.

Pe de o parte, sunt voci care susţin că vina principală pentru expansiunea terorismului în toată lumea, în special în Europa, ar fi a americanilor, care după 1990, au făcut mai multe greşeli, în mod special, în Orientul Mijlociu. De pildă, atât intervenţia americanilor în Irak, în anul 2002, cât şi retragerea acestora din zona de conflict, care nu au limpezit lucrurile, ci mai mult le-au tulburat, ar fi dus la escaladarea atentatelor teroriste. În altă ordine de idei, sunt politologi europeni care susţin teoria conform căreia ar exista un “pact secret” al autorităţilor americane cu mişcările islamice cu scopul de a-i slăbi pe europeni.

Pe de altă parte, aşa cum am mai spus, impunerea ţărilor arabe, prin “aurul negru”, prin militanţii miilor de asociaţii şi fundaţii musulmane ( numai în Franţa sunt în jur de o mie de asociaţii musulmane), dar şi prin forţă şi violenţă, pentru ocuparea locului trei în puterea mondială, impunerea punctului de vedere al Islamului în toate problemele cheie ale lumii şi constituirea “Republicii islamice”. Oricum, organizaţiile teroriste sunt împotriva ordinii universale, a valorilor democraţiei occidentale şi împotriva tuturor regulilor, indiferent de natura acestora, acuzându-i pe occidentali de încălcarea principiilor moralităţii.

Apoi, teoria conspiraţiei manipulatoare de constituire a noului Guvern Mondial şi de o nouă restaurare a lumii care, din păcate, propagă tot mai mult principiul “divide et impera”, dezbină şi stăpâneşte, precum şi propagarea unui dezordini totale. Sau mai bine zis, crearea unui haos (vezi invazia musulmană în Europa) pentru ca apoi să restabileşti ordinea pe care o doreşti: joaca de-a Dumnezeu.

Ştefan Popa
 

Despre autor

Stefan Popa Stefan Popa

Senior editor
303 articole postate
Publica din 28 Septembrie 2012

25 Martie 2016

Vizualizari: 549

Voteaza:

JOACA DE-A DUMNEZEU! 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE