Lasati copiii sa vina la Mine !

Lasati copiii sa vina la Mine ! Mareste imaginea.

In ziua de azi, foarte multi parinti se preocupa sa isi creasca copiii cat mai "sanatos", sa le ofere tot ce isi doresc, sa aiba hainute si jucarii cat mai frumoase, le pun tot felul de nume ciudate... dar ce facem cu educatia lor?

Mamelor, sa nu uitam ca acesti copii sunt doar imprumutati, ei sunt copiii Tatalui nostru ceresc, inca de mici trebuie sa ii ducem la biserica, la impartasit, sa le explicam pe limba lor cine este Dumnezeu.

Alegerea numelui in primul rand e foarte importanta. Parinti, puneti copiilor vostri nume de sfinti! Ii vor ocroti toata viata si aveti de unde alege. Apoi, puneti in camera copilului o icoana cu acel sfant si pe la varsta de 1 anisor deja puteti sa ii spuneti povestea lui. Adaugati ritualului de seara si o rugaciune, apoi spre varsta de 2 ani puteti spune doua sau trei, copilasul va fi receptiv. Veti constata ca la 2 ani se va aseza si el in genunchi, va spune si el pe limba lui cuvinte din rugaciune, va saruta cu drag icoanele si Doame cat e de frumos cand iti vezi copilasul cu manutele acelea mici facandu-si cruce.

Nu uitati sa va cresteti copiii alaturi de Hristos, pentru ca daca de mici le saditi in inimioare dragostea pentru Hristos, aceasta o vor purta in suflete tot restul vietii. Sa ne preocupe in primul rand sa il cunoasca pe Dumnezeu, sa nu uitam ca ei ne-au fost trimisi de sus si vom da socoteala intr-o zi pentru ei.

Multi parinti spun "O, e prea mic inca sa inteleaga ceva... o sa il duc la biserica dupa ce mai creste." E foarte gresita aceasta conceptie, niciodata copilul nu e prea mic pentru Dumnezeu si pentru casa Lui. Ganditi-va ce placere Ii veti face lui Hristos sa ii duceti la El. Asa cum mergem in vizita la nasi, la socri, la parinti cu copilul, asa sa nu uitam sa ii facem o "vizita" si lui Dumnezeu, sa ne notam in agenda noastra de "vizite" si biserica si sa nu uitam de ea, nici noi, nici copiii nostri pentru ca ei vor "copia" mai tarziu viata pe care o ducem noi.

Sa nu uitam ca asa cum traim noi, asa vor trai si ei, sa incercam sa facem putina "curatenie" in viata noastra launtrica si apoi sa ne invatam copiii sa traiasca "sanatos" in dragostea si lumina lui Hristos.

Parinti, lasati copiii sa vina la Hristos caci prin asta multa indurare si ajutor veti primi de la Dumnezeu !

J. Parmena

Despre autor

P J P J

Colaborator
5 articole postate
Publica din 25 Februarie 2010

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 1571

Voteaza:

Lasati copiii sa vina la Mine ! 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE