Puterea Sfintei Cruci

Puterea Sfintei Cruci Mareste imaginea.

"Pana la intruparea Domnului, crucea lucra in lume numai prin umbre si inchipuiri, iar la inaltarea Domnului pe Cruce ea s-a sfintit, a primit puteri dumnezeiesti, s-a umplut de daruri, a devenit scara catre cer si steag de biruinta al Crestinatatii. Din clipa cand crucea ca o mama L-a purtat pe Hristos pe bratele ei si L-a aratat ingerilor si oamenilor, din clipa aceea crucea inseamna "lungimea, latimea si inaltimea dragostei lui Dumnezeu" fata de noi, oamenii (Sfantul Grigorie de Nyssa).

- Pe vremea stapanirii otomane, sultanul, indemnat de unul din neamul celor care l-au rastignit pe Hristos, l-a chemat pe un episcop ce se afla in cetatea cucerita de ei si l-a intrebat:

- Evanghelia voastra este adevarata?

- Da, este adevarata, raspunse episcopul.

- Atunci sa bei acest pahar cu otrava ca scris este: „De veti bea otrava, nu va va vatama”.

Episcopul a cerut ragaz trei zile pentru rugaciune si, dupa trei zile, s-a adunat din nou ceata turceasca cu sultanul in frunte, care-i dadu episcopului sa bea un pahar plin cu otrava, dar cerandu-i sa nu faca Sfanta Cruce pe pahar, caci auzise sultanul ca puterea crucii indeparteaza moartea.

Episcopul, care era om intelept, lua paharul si il intreba pe sultan din care parte sa bea, de aici, de aici, de aici sau de aici, facand astfel cu cele trei degete semnul Sfintei Cruci pe gura paharului, iar sultanul ia zis ca poate sa bea de unde doreste.

Episcopul a baut si nu a fost vatamat deloc, dar a cerut putina apa ca sa clateasca paharul si i-a spus sultanului:

- Da-i acum sa bea si vrajmasului lui Hristos care ti-a propus sa faci aceasta.

Acela a baut si a murit pe loc.

Mare este, Doamne, puterea Crucii Tale!

Insemnati-va cu semnul Crucii ori de cate ori porniti la drum, pentru a va fi scut si aparare in calatorie! Pretutindeni, ziua si noaptea, sa nu incepeti nici un lucru pana ce nu v-ati insemnat cu semnul acestei puteri. Crucea nu e un semn oarecare. Sa ne insemnam cu Sfanta Cruce in numele lui Dumnezeu, Unul in Fiinta si Intreit in Persoane: Tatal, Fiul si Sfantul Duh.

Pe aceeaşi temă

14 Septembrie 2017

Vizualizari: 746

Voteaza:

Puterea Sfintei Cruci 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE