Scrisoare de recomandare pentru primirea Trupului si Sangelui Domnului?

Scrisoare de recomandare pentru primirea Trupului si Sangelui Domnului? Mareste imaginea.

Impartasirea cu Trupul si Sangele Mantuitorului este unul dintre momentele centrale din cadrul Sfintei Liturghii. Ea se face la chemarea preotului: "Cu frica de Dumnezeu, cu credinta si cu dragoste sa va apropiati".

Avand in vedere ca ne impartasim cu Trupul Mantuitorului, sunt canoane care cer o scrisoare de recomandare pentru cei care s-au spovedit intr-o biserica si doresc sa se impartaseasca in alta biserica. Aceasta masura a fost luata pentru a se evita situatia participarii la Euharistie a preotilor cateristi sau a mirenilor excomunicati.

Aceste canoane sunt: 12, 33, 45 apostolice, 13 al Sinodului al IV-lea ecumenic, pentru clerici si canonul 12 apostolic, 7 Antiohia pentru mireni.

De aici reiese ca persoanele care s-au spovedit in alta biserica si au primit binecuvantarea de a se impartasi, trebuie sa anunte preotul care o va impartasi ca are dezlegare de la duhovnic sa se impartaseasca. Din cate putem observa, preotii nu cer inainte de impartasirea celor necunoscuti scrisoarea de recomandare. Totul se rezuma la intrebarile: V-ati spovedit? Ati postit? Aveti dezlegare?

Crestinii care se impartasesc ar trebui sa fie cu luare aminte la cuvintele din rugaciunile pe care le citesc sau ar trebui sa le citeasca inainte de impartasire: "Trupul Stapanului vrand sa-L primesti spre hrana,/ Fii cu frica sa nu te arzi, ca foc este;/ Sangele Lui vrand sa-L bei spre impartasire,/ Mergi si cu cei ce te-au mahnit te impaca,/ Si asa indrazneste de ia hrana sfanta".

In concluzie, credinciosii se pot impartasi in orice biserica ortodoxa, cu conditia sa aiba binecuvantarea duhovnicului.

"Sa se cerceteze insa omul pe sine si asa sa manance din paine si sa bea din pahar. Caci cel ce mananca si bea cu nevrednicie, osanda isi mananca si bea, nesocotind trupul Domnului. De aceea, multi dintre voi sunt neputinciosi si bolnavi si multi au murit. Caci de ne-am fi judecat noi insine, nu am mai fi judecati. Dar, fiind judecati de Domnul, suntem pedepsiti, ca sa nu fim osanditi impreuna cu lumea" (I Corinteni 11, 28-32).

Sursa: CrestinOrtodox.ro
 

Pe aceeaşi temă

20 Februarie 2019

Vizualizari: 1104

Voteaza:

Scrisoare de recomandare pentru primirea Trupului si Sangelui Domnului? 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE